L'alcalde de Tarragona no sap "res" de la proposta dels EUA d'acollir armes químiques al port

Josep Fèlix Ballesteros afirma que ningú s'ha posat en contacte amb l'ajuntament per informar-lo de la sol·licitud d'Obama a Rajoy

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en una imatge d’arxiu.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en una imatge d’arxiu. / ACN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Tarragona

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), ha assegurat aquest dijous en roda de premsa que no sap "res" de la petició dels Estats Units a Espanya perquè Tarragona aculli residus químics procedents de Síria de la qual avui informa EL PERIÓDICO.

"No hi ha res de res", ha dit Ballesteros. "Ningú s'ha posat en contacte amb nosaltres. Realment, no sé de què estem parlant", ha afegit l'alcalde.

Notícies relacionades

Ballesteros ha explicat que s'ha posat en contacte amb el president de la Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, que li ha assegurat que "no té coneixement de res". Andreu, per la seva part, també ha contactat amb càrrecs del Govern de la Generalitat, que tampoc sabien res. "No hi ha res oficial ni oficiós", ha recalcat l'alcalde.

Segons ha pogut saber EL PERIÒDICO, el Govern de Barack Obama va demanar al de Mariano Rajoy l'autorització per descarregar 15 tones de gas sarín i mostassa en un port espanyol que podria ser el de Tarragona. El Govern espanyol ha rebutjat la sol·licitud, però no descarta que els Estats Units insisteixin en la seva demanda. Aquest assumpte podria ser un dels temes que abordaran Obama i Rajoy en la visita d'aquest últim a la Casa Blanca, prevista per al 13 de gener.