POLÈMICA A LA XARXA SOCIAL

Maria Antonia Trujillo: "¿Per a quins assumptes importants serveix saber català?"

L'exministra socialista de Vivenda indigna a Twitter amb els seus comentaris sobre la llengua catalana

Els polèmics tuits de l’exministra Trujillo.

Els polèmics tuits de l’exministra Trujillo.

1
Es llegeix en minuts

L'exministra socialista Maria Antonia Trujillo va aconseguir tornar a indignar ahir a la nit els usuaris de Twitter. "El català és un bon idioma per lluitar a la 'city' londinenca", "A veure, ¿per a quins assumptes importants serveix saber català?", són alguns dels tuits que Trujillo va publicar al seu compte després de participar en el debat '#L6NórdagoMas' del programa 'La Sexta Noche', de La Sexta.

Els tuits de Trujillo no van passar desapercebuts entre els usuaris, que es van embrancar en una agra polèmica amb l'exministra, amb insults inclosos, que ha acabat posant sota protecció l'accés al seu compte (@matrujil). Una gran part de les crítiques rebudes per l'expolítica socialista es van centrar en qualificar-la d'inculta, en la vergonya que produïa als tuiters que sigui professora --és doctora en Dret i professora titular de Dret Constitucional a la Universitat d'Extremadura-- i en el nivell demostrat una altra vegada per un polític, entre altres.

Precedents polèmics

Notícies relacionades

Trujillo ja havia provocat que els tuiters s'indignessin en altres ocasions. "Qui tingui deutes, que els pagui. Que no s'hagués endeutat", va tuitejar l'extitular de Vivenda el 15 de novembre del 2012 en relació amb el drama dels desnonaments i la necessitat de modificar la legislació de les hipoteques com a protecció dels deutors davant els bancs. Elena Valenciano, vicesecretària general del PSOE, va respondre a Trujillo també a través de Twitter: "Vas ser ministra de Vivenda, però on has deixat la teva ànima socialista?".

"A Espanya, a diferència d'altres països, encara se segueix ensenyant i preguntant x on passen els rius... com en la dictadura franquista", ha estat un altre dels tuits més comentats, escrit el 14 de març del 2013, de la titular del ministeri de Vivenda amb José Luis Rodríguez Zapatero entre els anys 2004 i 2007.