Cares conegudes a la Via Catalana

Albert Sanchez Piñol, Lluís Llach i Jaume Cabré s'uniran a la cadena humana

Vídeo en què Guardiola, Cabré i Dyango mostren suport a la Via Catalana. / ANC

1
Es llegeix en minuts

"Enllaçats, units, repassant el país amb una cadena humana" és la definició de la Via Catalana que dóna l'Assemblea Nacional Catalana a la pàgina oficial. Un recorregut de 400 quilòmetres cobert per centenars de milers de persones que ja s'hi han inscrit més les que hi aniran sense haver-se registrat. Persones desconegudes i conegudes, polítics, catalans, espanyols i estrangers que salvant les seves diferències, aquest dimecres 11 de setembre, s'uniran per fer via. 

Cares conegudes

Són moltes les personalitats que posaran cara a la Via Catalana. Escriptors, actors, cantants i periodistes hi seran.

Albert Sanchez Piñol, autor de 'Victus', que va arrasar en l'últim Sant Jordi, serà al tram que passa per Amposta; el cantautor Lluís Llach, abanderat de la Nova Cançó catalana, serà present al tram 1 a Alcanar (Tarragona), on també hi haurà el periodista Miquel Calçada, 'Mikimoto', i l'actor Joel Joan s'encadenarà al tram 78 a l'Ampolla (Baix Ebre), on coincidirà amb el diputat de CiU Oriol Pujol.

L'actor Juanjo Puigcorbé que ha protagonitzat un dels vídeos de l'ANC té un lloc reservat al tram 98 al Perelló (Baix Ebre), població que també acollirà l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Els escriptors Quim Monzó Jaume Cabré, així com la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, també protagonitzaran la cadena humana. No hi faltaran els expresidents del Parlament, Joan Rigol Ernest Benach; així com els membres del Consell Assessor de la Transició Nacional Salvador CardúsPilar RaholaFerran RequejoJosep Maria ReniuCarles ViverCarles Boix i Núria Bosch.

Polítics

Els membres del Govern català que han confirmat que participaran en la Via Catalana són la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i els consellers Irene RigauSanti VilaNeus MuntéGermà GordóFelip PuigFerran Mascarell i Boi Ruiz.

A l'alçada de la plaça de Sant Jaume hi ha un espai reservat per als membres del Govern, si bé no tots els que hi assistiran s'encadenaran en aquest tram. Sí que ho farà en aquest lloc l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Notícies relacionades

Els presidents de les diputacions també hi assistiran. El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, serà a la plaça de Catalunya, el president de Tarragona, Josep Poblet, té un lloc reservat a Alcanar, i el de Lleida, Joan Reñé, es passejarà durant la Diada per Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Tarragona). 

El diputat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, així com el diputat d'ICV Jaume Bosch i el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, també són alguns dels polítics que aquest 11 de Setembre faran via. Així, la diputada de la CUP Isabel Vallet es desplaçarà fins a Vinaròs (Baix Maestrat) per sumar-se a la cadena humana que ha prohibit el Govern espanyol i que l'ANC del País Valencià mantindrà.