La Via Catalana, a 'The Wall Street Journal'

L'edició europea del rotatiu nord-americà publica un article sobre la cadena humana que se celebrarà a la Diada

Assaig de la cadena humana al barri de Gràcia prèvia a la Diada

Assaig de la cadena humana al barri de Gràcia prèvia a la Diada / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts

'Els catalans secessionistes s'enllacen per la independència'. Així titula el rotatiu britànic 'The Wall Street Journal' l'article que ha publicat sobre la Via Catalana, en què destaca la importància política i simbòlica d'aquesta Diada. "Els independentistes catalans volen revitalitzar el moviment amb una protesta molt més cridanera que la manifestació massiva de fa un any", explica el periodista Matt Moffett, que argumenta que la cadena humana és més ambiciosa que la marxa del 2013. 

Espanya, en contra del referèndum

El periodista insisteix en el fet que Catalunya és la regió "més rica i industrialitzada d'Espanya" i explica que s'ha denunciat durant molt temps el dèficit fiscal. A més, la peça narra que els catalans també lamenten que el Govern central "discrimina la llengua i la cultura catalanes". "L'Executiu de Madrid s'ha negat a sentir parlar d'un referèndum, argumentant que Catalunya s'ha beneficiat de les polítiques nacionals, com del rescat d'un banc", assegura l'article. Moffet, a més, afirma que la greu crisi espanyola "ha intensificat el sentiment independentista dels catalans". 

Eleccions anticipades

Notícies relacionades

El rotatiu també parla de la clatellada electoral de CiU i argumenta que, "mirant d'augmentar la seva força política, el president de la Generalitat, Artur Mas, va adoptar formalment la independència i va convocar eleccions al novembre, quan va perdre escons i deixant coix el líder que havia llaurat el moviment". No obstant, apunta que els candidats independentistes en el seu conjunt van guanyar pes al Parlament

Premsa internacional

Però 'The Wall Street Journal' no és l'únic mitjà internacional que ha parlat de la Via Catalana, encara que sens dubte, és el més prestigiós i rellevant. El Col·lectiu Emma, que treballa per difondre internacionalment la situació catalana,  ha recollit i difós al seu compte de Twitter els mitjans on apareix la cadena humana independentista.  Entre ells, publicacions croatessuïsses i franceses, entre altres.