La Via Catalana fa la volta al món

L'ANC aconsegueix més de 100 cadenes humanes a l'estranger

Via Catalana a Miami, Florida. / Marc Andreu (YOUTUBE)

1
Es llegeix en minuts
LAURA PONS / Barcelona

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha volgut fer un pas més i reproduir la cadena humana, que tindrà lloc per la Diada, en diferents ciutats del món de l'1 d'agost fins a l'11 de setembre del 2013. Berlín, Estocolm, Bangkok, Edimburg, Buenos Aires, Hong Kong, Johannesburg, Los Angeles, Nova York, Londres, Oslo, Brussel·les, Pequín o Panamà, són algunes de les ciutats on s'han reproduït rèpliques de la Via Catalana.

Després de l'èxit que va tenir la manifestació de l'11 de Setembre de l'any passat, aquesta vegada es preveu aconseguir una cadena humana que uneixi tot Catalunya, des del Pertús fins a les Terres de l'Ebre, passant per Girona, Barcelona i Tarragona. Però no tots els catalans han hagut d'esperar l'11 de Setembre per donar-se les mans.

Vies catalanes al món

En total ja s'han aconseguit 102 cadenes humanes a l'estranger, tot i que encara queden algunes ciutats com Washington (4 de setembre), Dubrovnik (5 de setembre) o Venècia (5 de setembre), perquè uneixin més mans. Aquestes vies catalanes s'han pogut fer gràcies a la tasca que estan fent les assemblees exteriors de l'ANC, d'aquesta manera els catalans que viuen fora, ja sigui de manera temporal o permanent, han pogut o podran participar en les mobilitzacions a favor de la secessió de Catalunya, encara que sigui des de la distància.

Notícies relacionades

Els usuaris de les principals xarxes socials, com Twitter, Facebook i Instagram, han estat els principals encarregats de difondre les imatges de la cadenes humanes que s'han portat a terme a l'estranger mitjançant els 'hashtags' #ViaCatalana i #ViaCatalana #ViaCatalanamon. La més multitudinària va ser la que va tenir lloc a Londres dissabte passat, 31 d'agost, ja que va aconseguir unir més de 800 mans. Encara que la capital anglesa no és l'única que ha aconseguit unir més d'un centenar de persones, ja que les imatges de la Via Catalana que es van fer a la muralla Xinesa, a Times Square o a París demostren que en aquests llocs l'afluència de gent va ser notable.

Vet aquí alguns exemples dels catalans que viuen a l'estranger i que s'han donat les mans pel dret a decidir.