Rajoy nega sentir-se amenaçat per Bárcenas: "Ni ara ni mai"

El president del Govern demana "celeritat" a la justícia i li garanteix la col·laboració del PP

El cap de l'Executiu afirma que l'estabilitat del Govern i del seu partit estan assegurades

Rajoy diu que no se sent amenaçat per Bárcenas ni ara ni mai / periodico

2
Es llegeix en minuts
GEMMA ROBLES / Brussel·les (enviada especial)

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest divendres a Brussel·les que no se sent amenaçat ni preocupat per les conseqüències que pot tenir per a ell l'ingrés a la presó de l'exgerent i extresorer del PP, Luis Bárcenas. "Ni ara ni en cap altre moment això s'ha produït", ha dit el cap de l'Executiu a la roda de premsa posterior al Consell de la UE, en què ha descartat que l'estabilitat del seu Executiu o del partit que el sustenta, el PP, estigui en perill després d'aquesta decisió judicial.

El president del Govern ha arribat a la sala on l'esperaven els periodistes sabent que l'empresonament de Bárcenas seria la pregunta estrella de la jornada. Ha arribat també amb la clara -i esperada- intenció d'esquivar un assumpte tan espinós tant com li fos possible.

En aquest context, ha apuntat que el seu Executiu es limita a "respectar" les decisions judicials, a "col·laborar" amb els tribunals i a desitjar que casos com aquest es resolguin "amb la màxima celeritat possible". "I em remeto al que ha dit el partit", ha agregat. Cal recordar que la direcció popular va despatxar dijous la qüestió amb el comunicat més breu de la seva història, en què es limitava a manifestar el seu respecte a les resolucions dels jutges.

Nerviosisme del president

Com també era previsible, li han plogut al cap de l'Executiu i líder dels conservadors els interrogants sobre l'entrada a la presó de Bárcenas, l'home al qual ell mateix va elegir com a tresorer popular el 2008. "Sobre aquest assumpte ja he dit el que havia de dir"; "sobre la seva segona pregunta (de Bárcenas)... ja tal...", ha contestat en diferents ocasions amb visible nerviosisme.

Notícies relacionades

"President, ¿pot garantir l'estabilitat del seu Govern i del PP?", s'ho ha plantejat. "Aquestes dues coses, naturalment, mai s'han posat en dubte", ha dit Rajoy. "¿Se sent amenaçat després que Bárcenas hagi entrat a la presó?", ha insistit un periodista després que s'hagi fet públic que part del partit tem represàlies de l'extresorer. "No. Ni ara ni en un altre moment", s'ha limitat a apuntar.

Després de la roda de premsa, els periodistes han seguit preguntant al president per aquesta qüestió, ja en una conversa informal, sense càmeres ni micròfons gravant. "President, ¿creu que trobarà el PP tranquil dilluns?", l'hi han preguntat perquè ha convocat un comitè executiu. "Sí, per descomptat. Ja fa molts anys ja...", ha asseverat sense completar la frase.