La presidenta del PP basc expressa el seu "fàstic" pel 'cas Bárcenas' davant Rajoy

Quiroga emplaça el seu partit a recuperar la confiança perduda per culpa "d'alguns"

Reconeix que el concert basc que el PSC demana derogar "mereix més esforç" d'explicació

Mariano Rajoy i Arantza Quiroga, aquest dilluns en un acte del Fòrum Europa a Madrid.

Mariano Rajoy i Arantza Quiroga, aquest dilluns en un acte del Fòrum Europa a Madrid. / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del PP basc, Arantza Quiroga, ha reconegut aquest dilluns en presència de Mariano Rajoy, diversos ministres i la plana major del PP que el 'cas Bárcenas' li sembla "vomitiu", és un "problema per al PP" i molts militants del partit, igual que ella, se senten "fastiguejats". Per això han instat la direcció del PP que, "tan aviat com pugui", "afronti la recuperació de la confiança perduda" per culpa "d'alguns", en referència a l'extresorer del seu partit Luis Bárcenas.

"Quan alguns anàvem tremolant als plens, altres estaven per altres coses", ha afegit, per posar en relleu el compromís dels populars bascos contra el terrorisme davant els assumptes tèrbols que s'estan publicant sobre la comptabilitat B del partit que es portava a Madrid.

Rajoy i la cúpula del PP han exhibit aquest dilluns, en un esmorzar informatiu, el seu suport a Quiroga, que el maig passat va substituir Antonio Basagoiti al capdavant del PP basc. A la conferència col·loqui organitzada pel Fòrum Europa hi han anat, a més del cap de l'Executiu, que ha presentat la líder basca, els ministres Jorge Fernández (Interior) i Pedro Morenés (Defensa), la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, l'expresident del PP basc Antonio Basagoiti, la delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, i l'eurodiputat i expresident del PP basc Carlos Iturgáiz.

Defensa del concert

Notícies relacionades

Quiroga també s'ha referit a la polèmica aixecada pel líder del PSC, Pere Navarro, que va exigir la derogació del concert basc i navarrès. La dirigent conservadora ha admès que el concert "és desconegut" fora de les fronteres d'Euskadi. "Potser mereix més esforç de difusió a la resta d'Espanya", ha dit, per a continuació carregar contra els socialistes per utilitzar com a "arma llancívola" una gestió dels tributs ratificada per la Constitució. Segons la seva opininó, l'exigència de Navarro és "símptoma de l'embolic intern al PSOE". Es tracta d'una "denúncia irresponsable", símptoma de la "més supina de les ignoràncies", ha manifestat.

Quiroga ha recordat, a més, que durant anys els partits nacionalistes van deplorar el concert i que va ser el Govern de José María Aznar qui el va fer "indefinit". "Que ningú dubti del ferm compromís del PP en defensa del concert", ha afirmat.