INVESTIGACIÓ D'UN EXCÀRREC PÚBLIC PER PRESUMPTA PREVARICACIÓ

Baltar diu que té la consciència "tranquil·la" i recorda que es va retirar de la política

L'exbaró del PP lamenta que el seu historial tingui la taca de la querella per enxufar presumptament 115 persones

José Luis Baltar, en una roda de premsa a Ourense, el 2004.

José Luis Baltar, en una roda de premsa a Ourense, el 2004. / ARXIU / ROSA VEIGA

1
Es llegeix en minuts

L'expresidentdelPPd'Ourensei de laDiputacióprovincial,José Luis Baltar,imputat per presumpta prevaricació continuadaimputatprevaricació, defensa que va actuar "correctament" i que les coses "es van fer com és degut". Baltar, que hauriaenxufat 115 persones a l'ens provincial, segons una denúncia dels socialistes que ha donat lloc a una querella contra ell presentada pel fiscal, assegura que té la consciència "tranquil·la" i considera que ja es "va inhabilitar" a si mateix quan va abandonar la política activa.

L'exdirigent popular ha dit a la cadena Cope que no està "en absolut preocupat" per la querella per presumpta prevaricació en la contractació de personal. Baltar, a qui el seu fill va succeir en el càrrec al capdavant de la diputació, diu que es va assabentar de la notícia "per la premsa" i que no ha estat "cridat a declarar". Segons ha dit, sabia que que s'estaven "instruint diligències" sobre l'assumpte perquè "es va demanar documentació" a la diputació i "perquè, a part d'això, a algun funcionari de la diputació el van cridar per declarar".

Es "va inhabilitar" a si mateix

Notícies relacionades

L'exbaró popular ha esgrimit que, en cas que la querella prosperés, ell es "va inhabilitar" a si mateix "farà un any", quan va abandonar la política activa. Malgrat tot, ha reconegut que no li agradaria tenir "unataca" en la seva trajectòria.

Baltar ha criticat, a més, que els socialistes segueixin pronunciant-se sobre la seva persona, quan ell va decidir apartar-se de la vida política al deixar el seu càrrec. En aquest sentit, ha afirmat que "així li va alPSOE" perquè els socialistes "es dediquen a això en comptes de dedicar-se al que s'han de dedicar". Segons l'expresident de la Diputació d'Ourense, el partit "veu la palla en els ulls dels altres i no veu la biga en els seus".