EL FUTUR DE L'AUTOGOVERN

Rubalcaba qualifica Mas d'"irresponsable" per plantejar la consulta sí o sí

El dirigent socialista demana al líder de CiU que digui "amb claredat" als electors que votar-lo a ell és votar per la independència

També retreu a Rajoy que només parlés amb el president català de "retallades" mentre a Catalunya "es preparava aquest embolic"

Alfredo Pérez Rubalcaba, en un acte amb col·lectius socials a Fuenlabrada (Madrid), dijous.

Alfredo Pérez Rubalcaba, en un acte amb col·lectius socials a Fuenlabrada (Madrid), dijous. / Fernando Alvarado (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / Bilbao

Elsecretari generaldelPSOE,Alfredo Pérez Rubalcaba, ha atribuït alpresidentde laGeneralitat,Artur Mas, un "exercici d'irresponsabilitatextraordinari" al plantejar convocar unaconsulta sobre l'autodeterminacióde Catalunya ambautoritzacióde l'Estat o sense.

Notícies relacionades

En una entrevista a Radio Euskadi, el dirigentsocialista ha assenyalat que el que pretén Mas és la "confrontació" i ha retret al Govern central que només hagi parlat amb el dirigent català de "retallades", mentre a Catalunya "es preparava aquest embolic". "Són dos presidents irresponsables", ha afegit en referència a Mariano Rajoy i Artur Mas, i ha afirmat que no s'imagina que es pugui arribar a convocar a Catalunya una consulta sense permís.

"Exercici insòlit"

Rubalcaba considera un "exerciciinsòlit" escoltar un president democràtic dir en un parlament que portarà a terme la consulta "sigui legal o no sigui legal". Segons ell, el plantejament delpresident Mas té "caire electoral": "Si té clar", ha advertit a Mas, "que ha posat rumb alsobiranismei, per tant, a la independència, digui-ho als catalans, vagi als catalans i digui'ls 'si em voteu a mi, si voteu a Mas, sapigueu que esteu votant independència'. Que ho digui amb aquesta claredat". El secretari general del PSOE creu que "la resta és donar puntades de peu a la pilota per intentar guanyar temps en un exercici que comença a tenir tant d'irresponsable com deperillós".