EL FUTUR DE L'AUTOGOVERN

Pujol i Solana protagonitzen una picabaralla per la independència de Catalunya

L'expresident va criticar a l'exresponsable d'Exteriors de la UE que no al·ludís al debat sobiranista en la seva participació en unes jornades d'ESADE

Jordi Pujol i Javier Solana, amb la directora d’ESADE, Eugenia Bieto, dijous, al monestir de Sant Benet.

Jordi Pujol i Javier Solana, amb la directora d’ESADE, Eugenia Bieto, dijous, al monestir de Sant Benet. / EFE

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i l'exresponsable de política exterior de la UEJavier Solana van protagonitzar dijous un petit enfrontament per la qüestió de l'aspiració sobiranista de Catalunya, en el transcurs d'unes jornades sobre lideratge organitzades per ESADE al monestir de Sant Benet.

En les jornades, Solana va parlar com a ponent durant prop d'una hora sobre política exterior i recursos energètics. Va ser després de la seva intervenció quan Pujol li va recriminar que obviés en el seu discurs lasituació política que viu Catalunya. Somrient, Solana li va contestar: "¡I ara hem de parlar de Catalunya!".

Notícies relacionades

La frase no li va agradar a l'expresident, vell amic de Solana, que visiblement irritat, i davant un centenar d'empresaris, li va recordar que Catalunya és tan important com la Xina o els pous de petroli dels Estats Units. Solana va intentar refredar la situació i va dir que, amb la seva frase, no tenia intenció desubestimar la qüestió catalana.

Disculpes i aplaudiments

Pujol, encara enfadat, va procedir a clausurar les jornades parlant, òbviament, deldebat independentista obert a Catalunya. Al final de la seva intervenció, i ja molt més tranquil, l'expresident es va disculpar davant Solana i la resta de la sala per la seva reacció i la vehemència de la seva resposta. Va reconèixer que, com a president de la sessió, hauria d'haver pronunciat un discurs més "amorf", encara que va destacar que no li sabia greu haver tingut aquesta reacció, ja que Catalunya "mereix més respecte". Pujol es va emportar els aplaudiments de la sala i les disculpes de Solana.