27 set 2020

Anar al contingut

EXMINISTRE DE DEFENSA

Trillo serà el nou ambaixador als Estats Units

El diputat del PP substituirà en el càrrec el diplomàtic Jorge Dezcallar

EL PERIÓDICO / Madrid

El diputat del PP Federico Trillo serà nomenat en les pròximes setmanes ambaixador d'Espanya als Estats Units en substitució del diplomàtic Jorge Dezcallar. Segons fonts citades per Europa Press, la decisió va ser presa a principis del mes de gener, després de la conversa que l'històric dirigent popular va mantenir amb el president del Govern, Mariano Rajoy. De fet, l'exministre de Defensa es va desplaçar a mitjans del mes passat a Londres per fer un curs intensiu d'anglès.

Trillo es converteix en el primer polític que el Govern de Rajoy situarà en una ambaixada. I això que el ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, José Manuel García-Margallo, es va comprometre a l'assumir el càrrec a reservar aquestes places per a membres de la carrera diplomàtica,encara que ja va avisar que hi podria haver alguna excepció. En aquest cas,va afegir, es tractaria de "persones extraordinàries en circumstàncies extraordinàries".

Llarga trajectòria

El nou ambaixador als Estats Units té una llarga trajectòria en la política espanyola. Va ser ministre de Defensa en la segona legislatura de José María Aznar, després d'haver ocupat la presidència del Congrés en la primera. Llicenciat i doctor en Dret, va ingressar com a número u de la seva promoció en el cos jurídic de l'Armada el 1974. Uns anys després d'aprovar l'oposició al cos de lletrats del Consell d'Estat el 1979, va entrar en el gabinet jurídic de Coalició Popular, que dirigia Manuel Fraga i des d'on va participar en la reestructuració del partit cap al PP, i és membre de la seva executiva des del 1986.

El 1989 es va retirar com a comandant per dedicar-se en exclusiva a la política a l'obtenir la seva primera acta de diputat per la província d'Alacant. Des d'aleshores fins al 1996 va ocupar la vicepresidència de la mesa del Congrés dels Diputats. Entre el 1991 a el 1996 va ser portaveu de Justícia del grup popular i comissionat davant el Tribunal Constitucional fins al seu nomenament com a president del Congrés, càrrec que va mantenir fins al final de la primera legislatura d'Aznar.