TAXA DE REPOSICIÓ A ZERO

Rajoy promet no augmentar la plantilla de funcionaris

El futur president del Govern es compromet a cobrir les baixes en seguretat i serveis bàsics

1
Es llegeix en minuts

Lareforma del sector públic serà una de les primeres que empendrà el pròximgovern del PP amb una primera mesura, que consistirà ano augmentar el personal públic, mantenint en zero la taxa de reposició, excepte a lesForces i Cossos de Seguretat de l'Estat i en els serveis públics bàsics.

El pròxim president de l'Executiu, Mariano Rajoy, ha assenyalat durant la seva intervenció en el debat d'investidura al Congrés dels Diputats que portarà a terme una profunda reforma amb la premissa d'"una Administració, una competència", amb l'objectiu de primar l'austeritat i evitar duplicitats.

Ha explicat que se suprimiran organismes autònoms, agències i altres entitats públiques i hi haurà una reducció de les despeses de funcionament de l'Administració mitjançant la retallada de les despeses corrents de l'Administració General de l'Estat. Respecte a això, ha dit que posarà en marxa una gestió integral del patrimoni immobiliari i dels lloguers, del recurs a centrals de compres, fins i tot entre administracions públiques de diferents àmbit, amb la finalitat d'aconseguir més bons preus i la racionalització dels mitjans personals i materials a disposició de l'Administració.

"Si les administracions públiques no són eficaces, la nostra economia no podrà ser competitiva", ha dit, alhora que ha afirmat que les lleis han de servir per generar oportunitats, no per crear obstacles, i ha advocat per la simplificació dels procediments administratius, ja que "no només es tracta d'estalviar diners, sinó que també és necessari estalviar temps".

Reconeixement mutu de llicències

Notícies relacionades

En coordinació amb les comunitats autònomes, Rajoy ha dit que impulsarà un sistema de reconeixement mutu d'autoritzacions i llicències, que elimini obstacles a la lliure circulació de béns i serveis. Així mateix, ha indicat que reduirà el nombre d'organismes reguladors i reordenarà les seves competències, i proposarà un nou sistema de nomenament dels seus membres amb més intervenció del Congrés dels Diputats.

Per això, el Govern, el primer trimestre del 2012, farà arribar a la Cambra una llei per reforçar la independència d'aquests organismes i millorar la regulació de l'activitat econòmica.