El debat al voltant del sobiranisme

Solidaritat i Reagrupament es presentaran per separat a les eleccions

1
Es llegeix en minuts
SARA GONZÁLEZ
BARCELONA

No hi ha hagut acord. L'aspiració de les noves plataformes independentistes de presentar-se en una candidatura conjunta a les eleccions autonòmiques ha fracassat per una falta d'entesa entre els seus líders. El dirigent de Reagrupament, Joan Carretero, i el de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, van donar ahir per liquidades les negociacions després d'anunciar que es presentaran als comicis per separat. Tot i així, en un intent de demostrar una mínima unitat, van precisar que ho faran amb una «estratègia paral·lela confluent».

Notícies relacionades

Carretero i Laporta es van reunir diumenge a la nit per escurçar distàncies i intentar forjar una llista electoral conjunta. L'exconseller d'ERC va culpar l'expresident del Barça del fracàs de la candidatura conjunta perquè va proposar com a única via que «Reagrupament se sotmeti» al procés intern de confecció de les llistes de Solidaritat. «La via no és exigir-nos que ens dissolguem dintre d'una altra formació», va lamentar Carretero, que va afegir que, malgrat tot, manté la seva oferta a Laporta de negociar una coalició quan Solidaritat tingui les seves llistes aprovades.

La relació «ideal» que els dos partits s'han compromès a mantenir no serà fàcil. Ahir mateix, el partit de Laporta va anunciar que el doctor Moisès Broggi (102 anys), que abans va estar adherit a Reagrupament, tancarà la llista electoral per la província de Barcelona de Solidaritat.