'CAS PALAU'

L'Orfeó Català recorrerà la decisió de deixar lliures Millet i Montull

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS
BARCELONA

La Junta Directiva de l'Orfeó Català ha anunciat aquesta nit que recorrerà la decisió del jutge de Primera Instància que va denegar les mesures cautelars per a Fèlix Millet i Jordi Montull, per a la qual cosa presentarà els pròxims dies un recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial, ha informat la Junta en un comunicat.

La presidenta del Palau de la Música i de l'Orfeó, Mariona Carulla, i el director general, Joan Llinares, han mantingut una reunió executiva amb la Junta Directiva en què també s'ha acordat acceptar la petició de dimissió de Clara Millet, filla de l'acusat, com a membre d'aquesta Junta.

Sobre la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC i que presumptament va rebre diners de Millet, l'Orfeó ha especificat que "mai" ha firmat convenis de col·laboració entre les dues entitats, ni tampoc ha existit cap poder a favor de Millet que l'habilités legalment per signar-los. La setmana que ve se celebrarà una reunió entre l'Orfeó i la Fundació Trias Fargas per tractar aquesta qüestió.

Comissió artística

La institució també ha anunciat que la presidenta de la Fundació Olof Palme, Anna Balletbó, s'ha dirigit al Palau de la Música per tornar els diners rebuts al seu dia, uns 1.000 euros, oferiment que ha estat acceptat.

Durant la reunió s'ha informat dels avanços de l'auditoria, que permetrà disposar de la primera part de l'informe "els primers dies" de novembre, i analitzaran "gran part" de les actuacions realitzades durant els últims deu anys.

Notícies relacionades

A més, la Junta Directiva i la mateixa Carulla han expressat "total i absoluta confiança" en l'honestedat i l'honorabilitat de Pau Duran, si bé aquest ha plegat temporalment de les seves funcions de tresorer fins que la situació processal s'aclareixi. Duran continuarà sent membre de ple dret de la Junta.

La Junta Directiva de l'Orfeó ha acordat la creació d'una comissió artística, formada per una part dels membres de la mateixa Junta i per personalitats de prestigi del món de la cultura i la música. També es crearà una comissió institucional per "reflexionar" i "plantejar propostes" relatives al nou model d'estructura organitzativa que s'ha d'implementar al Palau.