INGRESSAT EN UN HOSPITAL DE CADIS

L'etarra Iñaki Bilbao abandona la vaga de fam que mantenia des de fa 10 dies

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

El pres etarra Iñaki Bilbao ha abandonat avui la vaga de fam i set que mantenia des de fa 10 dies i que va motivar dimecres passat el seu ingrés en un centre hospitalari de Puerto Real (Cadis), segons han informat fonts penitenciàries.

Les mateixes fonts han avançat que l'etarra continuarà a l'hospital fins que es recuperi completament.

Bilbao va ser traslladat dimecres passat des de la presó gaditana del Puerto de Santa María fins a un centre mèdic de Puerto Real després d'haver perdut gairebé 20 quilos des que va començar la vaga de fam, segons han assegurat fonts sanitàries.

Condemna de 45 anys per la mort d'un regidor

Notícies relacionades

El terrorista, que compleix actualment una condemna de 45 anys de presó com a autor de la mort del regidor socialista d'Orio (Guipúscoa) Juan Priede Pérez, el març del 2002, presentava, segons les mateixes fonts, una forta deshidratació i un patiment hepàtic, i per això el jutge de vigilància penitenciària va determinar el seu trasllat al centre sanitari.

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va assegurar ahir que el Govern tractarà Iñaki Bilbao com correspon a un Estat de Dret que "respecta la vida" i d'acord amb el que decideixin els tribunals.

Temes:

Vaga de fam