CONTROVERTIDA DECLARACIÓ DE LA NÚMERO DOS DEL GOVERN

De la Vega afirma que ella està "per treballar i no per conciliar"

La vicepresidenta defensa la seva exclusiva dedicació al càrrec

1
Es llegeix en minuts
NEUS TOMÀS / MADRID

Encara que la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, és una dona que mesura sempre les seves paraules, la seva afirmació d'ahir que "la vicepresidenta està per treballar i no per conciliar la vida familiar i la laboral" va sorprendre, sobretot perquè ve d'una política que ha fet bandera dels seus principis feministes.

De la Vega, després de defensar l'aposta del Govern socialista per les polítiques de conciliació i, davant la precisió del moderador del col.loqui en què participava sobre la fama que té la vicepresidenta de treballar moltes hores al dia, De la Vega va assegurar que la seva situació no és l'habitual i que els ciutadans no l'han elegit perquè conciliï i, per això, treballarà "sense descans" mentre ocupi aquest càrrec.

PINÇA CONTRA EL REI

Notícies relacionades

De la Vega també es va referir a la publicació de les informacions sobre la conversa del Rei amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, en un dinar que es va celebrar l'11 d'octubre passat. La vicepresidenta va denunciar que, "més enllà de converses privades", les últimes setmanes hi ha un intent per part d'alguns extremistes d'intentar desprestigiar la figura del monarca. De la Vega va assenyalar que es tracta d'"una pinça radical minoritària a la qual, si en féssim menys cas, perdria tot el protagonisme".

Preguntada un altre cop per l'estratègia antiterrorista del Govern, la vicepresidenta va insistir que no hi ha cap altre escenari que no sigui el d'acabar amb ETA. I, respecte a la consulta que proposa ellehendakariIbarretxe, De la Vega va garantir que no hi haurà referèndum ni cap altra mena de consulta perquè no té lloc ni a la Constitució ni tampoc a la llei. "És així de meridianament clar; sembla que algú vol que es produeixi, però no es produirà", va remarcar, en una al.lusió a les crítiques fetes pel PP.