DESPRÉS D'ONZE DIES

La majoria dels presos islamistes en vaga de fam a Espanya abandonen la seva protesta

1
Es llegeix en minuts
FRANCE PRESSE / MADRID

Una majoria de presos islamistes, entre ells tres acusats en els atemptats de l'11 de març del 2004 a Madrid, que mantenien una vaga de fam a Espanya, han abandonat la seva protesta, ha informat a l'AFP una portaveu de l'administració penitenciària.

Els marroquins Hassan al-Haski, un dels presumptes cervells dels atemptats de Madrid i suposat cap a Espanya del Grup Islàmic Combatent Marroquí (GICM), lligat a Al-Qaida, i Otman al-Gnaui, acusat d'haver "cooperat" en els atemptats, havien iniciat el primer de setembre una vaga de fam juntament amb 11 presos islamistes més per protestar contra els càrrecs que se'ls imputen.

Un tercer acusat dels atemptats de l'11 de març, el marroquí Iussef Belhaj, un altre presumpte cervell dels atemptats que van causar 191 morts i 1.841 ferits, es va unir a la protesta. Aquests tres acusats, que esperen que se'ls comuniqui la seva sentència a l'octubre, han abandonat la vaga.

Només tres continuen la protesta

Notícies relacionades

Dels 12 islamistes en vaga de fam, només tres continuaven avui la seva protesta, ha precisat la portaveu de l'administració penitenciària espanyola. Aquesta última ha obert una investigació per determinar com aquests detinguts, empresonats en diferents centres penintenciaris del País Valencià, han aconseguit comunicar-se per iniciar junts la seva vaga de fam.

Al maig, la meitat dels 29 acusats del megaprocés pels atemptats de Madrid --que va tenir lloc del febrer al juliol a Madrid-- van mantenir una vaga de fam de diversos dies per protestar per les acusacions i les condicions del judici.

Temes:

Vaga de fam