Comicis locals

Resultats eleccions municipals a Parets 2023: ERC creix i empata amb el PSC de Juzgado

  • DIRECTE ELECTORAL | Última hora sobre les eleccions municipals a Catalunya

  • ENTREVISTA | Francesc Juzgado: «Amb el nou govern de Parets mirem de recuperar el temps perdut per l’anterior executiu»

Resultats eleccions municipals a Parets 2023: ERC creix i empata amb el PSC de Juzgado

E.P

1
Es llegeix en minuts

A Parets del Vallès, els resultats queden molt ajustats entre les dues primeres forces. ERC i el PSC aconsegueixen set regidors, amb el 31,30% i el 30,86% dels vots, respectivament. Els republicans sumen dos regidors més que el 2019 i aconsegueixen la primera plaça, mentre que el partit socialista manté els mateixos regidors que en l’anterior mandat.

No obstant, Sumem Esquerres perden un regidor, passant de tres a dos, i Junts manté el seu únic regidor.

L’única formació que ha quedat sense representació ha sigut Ciutadans, un patró reproduït en pràcticament tots municipis catalans. En canvi, el que sorprèn en el cas de Parets del Vallès és que ni el partit popular ni l’extrema dreta, Vox han absorbit la representació de Cs.

De les 9 candidatures presentades, únicament quatre han aconseguit i la participació ha sigut d’un 54,43%.

Moció de censura el 2021 a l’alcalde republicà

El govern de 2012, format per ARA Parets ERC (5 regidors), Sumem Esquerres (3) i Parets per la República (1) va arribar a l’alcaldia presentant-se com una alternativa als gairebé 40 anys de govern del PSC a la ciutat.

No obstant, transcorregudes les eleccions municipals del 2019, les bases de Sumem Esquerres a Parets, el paper del qual va ser clau per decidir qui aconseguia l’alcaldia, es van decantar llavors per recolzar un nou executiu amb ERC al capdavant. L’idil·li amb una alcaldia republicana va ser breu i, transcorreguts tan sols 19 mesos de mandat, va arribar a la fi.

Notícies relacionades

El gener del 2021, la secció local del PSC i la coalició d’esquerres Sumem Esquerres a Parets van presentar una moció de censura contra l’actual executiu, encapçalada per ERC. D’aquesta manera, Sumem Esquerres va anunciar la seva ruptura amb els seus actuals socis de governARA Parets ERC i Parets per la República, per aliar-se amb els socialistes.

No obstant, per al pròxim mandat s’entreveu una repetició de pactes entre el partit socialista i Sumem Esquerres.