Del 2 al 25 de juliol

Festa major de Parets 2022: així serà el retorn a la normalitat de la festivitat

  • Torna l’Eixamplem la Festa com a preludi a la festa major

  • Es presenten com a plats forts el pregó amb Joan Pera i les actuacions d’Els Catarres i El Pot Petit

Festa major de Parets 2022: així serà el retorn a la normalitat de la festivitat

ayuntamiento de parets

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets (Vallès Oriental) ha presentat aquesta setmana al Teatre Can Rajoler la programació de la festa major d’estiu 2022. ‘Tornem a la normalitat!’, on destaca el pregó a càrrec de l’actor Joan Pera i les actuacions musicals d’Els Catarres, Manel Fuentes & The Spring’s Team i d’El Pot Petit.

L’acte de presentació va estar presidit per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado; la vicealcaldessa, Casandra Garcia, i el regidor de Cultura, Francisco de la Torre, que van ser els encarregats d’explicar la programació i les novetats d’aquest any.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va destacar de la festa major d’aquest any que «es recupera l’Eixamplament la Festa i hi haurà plats forts com Els Catarres, fruit del pressupost participatiu dels joves, i El Pot Petit, per als més petits. En aquest sentit, Parets del Vallès tornarà a tenir una festa major normal i recuperarà l’estil d’abans de la pandèmia».

La vicealcaldessa va remarcar la programació infantil de la festa i va afegir que «dins de les visites de les escoles de 3r de primària que s’han fet a l’ajuntament, els alumnes van tenir l’oportunitat de ser regidors i regidores per un dia i, en un simulacre de ple extraordinari, van proposar activitats per fer a la festa d’estiu. Entre aquestes, el tobogan Splash Slide i un parc d’atraccions. A més, recordem que aquest any hi haurà la fira d’atraccions i, a partir del 2 de juliol, es farà la venda anticipada dels vals de la Fira de la Festa Major Solidària i tota la recaptació anirà per l’organització Càritas».

Torna Eixamplem la Festa

La festa major començarà amb l’Eixamplem la Festa, amb multitud d’activitats prèvies a la festa que en donaran el tret de sortida. El 2 de juliol hi haurà una matinal motora solidària amb Missirah i l’endemà el concert Music Truck Fest a càrrec del grup de rumba catalana Jack ‘Chakataga’ Tarradellas, un grup d’AMACAT, a la plaça d’Espanya.

El 9 de juliol tindrà lloc el Dia de la Música de Parets amb diferents actuacions. A més del ball de gitanes, el 10 de juliol, al Sot d’en Barriques, i l’animació infantil amb Pep Callau i els Pepsicolen a la plaça d’Espanya.

El 15 de juliol, també al Trueta, hi haurà una exhibició de dansa amb Kdansa i, a continuació, una botifarrada popular de la mà de la Comissió de Festes, que precedirà el correfoc, l’endemà, per part de diables, i el concert de versions amb Balahits per acabar l’Eixamplem la Festa.

Inici de la festa major d’estiu

El 17 de juliol, es faran les sardanes i les havaneres a càrrec de la Cobla Berga Jove i dels Pescadors de l’Escala a la plaça de la Vila, que donaran pas a l’inici de la festa major. El 22 de juliol se celebrarà el pregó a càrrec de Joan Pera i posteriorment se celebrarà la Nit del Teatre al Carrer, plena d’espectacles en diferents llocs. El plat fort es presentarà dissabte amb actuacions de La Meravella o Manel Fuentes & The Spring’s Team, entre altres actuacions. Diumenge continuaran diferents actuacions i activitats.

Dilluns, serà l’últim dia de festa major amb el concert de La Principal de La Bisbal, baixada infernal, castell de focs artificials, Versió Kanalla amb música de tots els temps a La Linera, i un dels plats forts d’aquest any, el concert d’Els Catarres, que visitaran la festa major gràcies a les votacions dels pressupostos participatius dels joves del municipi. Transport públic

Els Catarresdels pressupostos participatius dels joves del municipi. Transport públicEl municipi tindrà un doble servei de bus: el bus gran de l’avinguda de Catalunya i un bus petit que circularà pels carrers de l’Eixample.

Notícies relacionades

A més, es faran parades intermèdies a petició de dones, persones grans, persones amb diversitat funcional i menors de 14 anys.

Llegeix totes les notícies de Parets del Vallès a EL PERIÓDICO Parets