TORNADA A L'ESCOLA

Més de 3.000 estudiants arrenquen un nou curs escolar marcat per la Covid a Parets

«Tot l'alumnat ha seguit la normativa i les mesures de seguretat establertes, fent cas del pla d'actuació concret de cada centre educatiu»

S'han seguit pautes com l'accés esglaonat, l'ús obligatori de la mascareta, prendre la temperatura i la desinfecció de mans, entre d'altres

zentauroepp54924048 barcelona 14 09 2020  sociedad   vuelta al cole primer dia d200914131449

zentauroepp54924048 barcelona 14 09 2020 sociedad vuelta al cole primer dia d200914131449 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

3.486 estudiants van donar el tret de sortida a un nou curs escolar ahir, 14 de setembre, després de mig any del tancament de totes les escoles a causa de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19.

Concretament, segons les xifres compartides per l’Ajuntament de Parets, 168 nenes i nens han començat l’escola bressol; 1.898 alumnes l’educació infantil i primària; 1.041 joves l’ESO; i 156 el batxillerat. Pel que fa als cicles formatius, 223 estudiants arrenquen curs; 164 ho fan en grau mitjà; i, finalment, 59 en grau superior. 

Segons ha explicat el consistori, el curs ha arrencat amb normalitat i «tot l’alumnat ha seguit la normativa i les mesures de seguretat establertes, fent cas del pla d’actuació concret de cada centre educatiu coordinat prèviament amb la policia local».

Així, s’han seguit pautes com l’accés esglaonat, l’ús obligatori de la mascareta, prendre la temperatura i la desinfecció de les mans, entre d’altres. 

Plans de reobertura específics, més personal i noves aules 

Entre les mesures dutes a terme per part del consistori vallesà per tal de garantir la seguretat i prevenció de la Covid-19, destaquen l’elaboració d’un protocol i pla de reobertura específics adaptats a cada centre escolar, la contractació de personal qualificat per incrementar la desinfecció a les zones comunes i l’habilitació de noves aules a tots els centres en què ha sigut possible. 

Amb motiu de l’inici d’aquest curs, l’alcalde de Parets, Jordi Seguer, la regidora d’Educació i Salut, Casandra García, el regidor Lluís Moreno, i les regidores Montserrat Folguera i Carme Herrero, van visitar l’escola Pau Vila amb l’objectiu d’«assistir a l’entrada dels nens i nenes i comprovar també, de primera mà, l’arranjament i millores que s’han portat a terme al centre». 

Notícies relacionades

En línia amb això, Casandra García ha ressaltat en declaracions a l’emissora municipal RAP 107 que «tot i que aquest serà un curs molt atípic, també serà molt il·lusionant» i, afegeix que «els nens necessiten socialitzar i tenien moltes ganes de tornar l’escola». 

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA