ALDARULLS JUDICI PROCÈS

Mossos antiavalots declaren per les lesions a dos joves de Parets detinguts en les protestes postsentència

Els agents de la Brimo han negat haver agredit els nois, uns dels quals declara que li van tirar una ampolla a la cara en el procés de detenció

David i Álvaro, els dos detinguts, van ser arrestats cap a les 3 del matí al carrer Aragó quan es disposaven a tornar a casa

zentauroepp51021430 bar meridiana191121211336

zentauroepp51021430 bar meridiana191121211336 / JOAN MATEU PARRA

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

Quatre agents de la Brigada Mòbil dels Mossos han declarat aquest matí com a investigats en un jutjat de Barcelona per suposades lesions i tortures a dos joves de Parets detinguts durant els disturbis posteriors a la sentència del Tribunal Suprem durant l’octubre passat.

Els agents han negat haver agredit els joves, però no han pogut justificar que els arrestats tenien ferides tant a la part davantera com a la posterior del cos. Els dos nois van ser detinguts per desordres públics, atemptat a l’autoritat i danys, i van passar 17 dies en presó preventiva. Cap dels policies té lesions, però els nois van haver de rebre punts de sutura.

Arrestats a les 3 de la matinada quan tornaven a casa 

Segons han explicat fonts de la defensa dels joves, David i Álvaroveïns de Parets del Vallès, van ser arrestats cap a les 3 de la matinada al carrer Aragó amb el passeig de Gràcia, quan ja se n’anaven a casa. Segons els agents, hores abans, entre les 11 i les 12 de la nit, havien llançat pedres contra furgonetes antiavalots al centre de Barcelona.

Quan els van arrestar, els detinguts s’haurien posat molt agressius i s’haurien lesionat al caure a terra mentre els emmanillaven. No obstant, els agents no han sabut concretar com es van poder fer ferides per tot el cos, a la cara, les cames i la zona lumbar, per davant i per darrere.

Segons les versions creuades, un dels joves hauria tirat una ampolla a un dels agents, sense lesionar-lo, i aquest, quan el detingut era a terra i emmanillat, li hauria tirat l’ampolla a la cara, el que li va causar un bretxa a la cella. Per això, l’advocat dels joves es planteja acusar els agents del delicte de tortures, a més de lesions.

Els agents no portaven càmeres unipersonals i han negat l’ús de les porres 

La Generalitat, a més, ha aportat la factura per la reparació d’un retrovisor de la furgoneta policial, però la defensa assegura que no consta que els danys els fessin els dos joves. Els agents no portaven càmeres unipersonals que gravessin l’acció i van negar haver utilitzat les porres.

Notícies relacionades

Álvaro i David han presentat dos informes de lesions pels suposats maltractaments que van patir durant la detenció. Durant la detenció van ser atesos a l’hospital en presència d’una parella d’agents a la consulta mentre passaven la revisió davant el facultatiu. La presència dels dos antiavalots impedia que poguessin explicar les causes de les seves ferides, assegura el seu lletrat.

Més notícies de Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA