per a un possible tractament

Grifols inicia la producció de la seva immunoglobulina anti-Covid-19

L'empresa de Parets del Vallès espera que les primeres dosis estiguin llestes al juliol en el marc d'un assaig clínic

foto 3003934

foto 3003934

1
Es llegeix en minuts
acn

L’empresa establerta a Parets del Vallès Grifols SA ha començat la producció de la seva immunoglobulina hiperimmune amb anticossos específics com a tractament contra la Covid-19. 

Segons la companyia paretana, es tracta del primer medicament per combatre aquest virus i s’està elaborant a partir de plasma de persones que han superat la malaltia. 

La preparació d’aquesta teràpia s’està duent a terme en el marc d’una col·laboració amb el Govern dels Estats Units i està previst que les primeres dosis estiguin a punt al juliol per al seu assaig clínic. D’altra banda, Grifols també està treballant per establir col·laboracions amb governs europeus.

La producció d’immunoglobulina hiperimmune anti-Covid s’està elaborant a la planta de la companyia a Clayton, a l’estat de Carolina del Nord, dissenyada especialment per a la producció d’immunoglobulines específiques.

Paral·lelament, Grifols continua amb el seu assaig clínic a Espanya per avaluar l’eficàcia de la immunoglobulina intravenosa en altes dosis d’estabilització o millora dels pacients clínics afectats per la Covid-19. En aquest cas, a més de l’acció dels anticossos neutralitzants (les proteïnes que s’uneixen als virus i que impedeixen la infecció de les cèl·lules humanes), es busca l’efecte immunomodulador que pot tenir la immunoglobulina com a teràpia per aturar la tempesta de citocines associada a alguns pacients greus de coronavirus.

Les immunoglobulines són proteïnes plasmàtiques que actuen com a anticossos per a la defensa específica d’organismes amb mecanismes d’acció molt complexes i difícilment reproduïbles. '

Notícies relacionades

La seva diversitat d’acció explica el seu extens ventall d’aplicacions clíniques en l’actualitat, segons la companyia, com la prevenció d’infeccions en pacients immunodeficients i malalties autoimmunes, tant neurològiques com en altres òrgans.

Més notícies de Parets