obres de millora

El parc La Linera de Parets reobre les seves portes i estrena un nou espai enjardinat

L'espai presentava importants problemes de manteniment i havia empitjorat notablement a causa de la pluja

Els treballs han inclòs la construcció d'un sistema de recollida d'aigües pluvials i una nova connexió elèctrica

reobertura-parc--la-linera

reobertura-parc--la-linera / memoria de pez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dimecres passat, 17 de juny, es va reobrir el parc La Linera, de Parets del Vallès, amb la roda de premsa explicativa corresponent de les millores que s’hi han dut a terme durant els últims mesos de confinament. L’obra ha consistit, bàsicament, a cobrir el llac petit que es troba a l’entrada del parc i convertir-lo en un espai enjardinat.

Els treballs han inclòs una construcció d’un sistema de recollida d’aigües pluvials, i una nova connexió elèctrica que es podrà utilitzar durant els diferents esdeveniments que es fan al recinte. Aquesta nova connexió s’ha fet aprofitant les rases de l’obra del llac, i servirà per proporcionar el subministrament necessari als actes que es fan al llarg de l’any.

El llac, que s’ha convertit en un espai enjardinat, a més de l’acumulació de brutícia en època de pluges, generava moltes queixes entre el veïnat perquè era un dels llocs de proliferació del mosquit tigre.

Durant la roda de premsa l’alcalde de Parets, Jordi Seguer, després d’explicar les millores, ha recalcat l’aposta del consistori pel «manteniment de l’espai públic i dels parcs i zones verdes com una de les nostres prioritats».

Rosa Martí, regidora d’Urbanisme, ha detallat el cost de les obres, que ha sigut de 65.000 euros sense IVA: «No ha sigut una gran reforma. El que s’ha fet és millorar un parc que, en conjunt, i després de 25 anys, està en molt bones condicions i reuneix molt bones característiques».

Notícies relacionades

Martí també ha explicat algunes singularitats històriques i peculiaritats del parc, com «que està dissenyat només en dos colors, el gris i el verd», reproduint els colors dels troncs dels plataners que es van plantar al seu dia i el fan tan emblemàtic.

Més notícies de Parets