30 març 2020

Anar al contingut

modificació de l'ordenança

Parets del Vallès inicia la regulació de l'ús de patinets elèctrics

L'ajuntament preveu elaborar un esborrany que pugui ser sotmès a aprovació abans que arribi l'estiu.

Cinc conductors de patinets ja han sigut sancionats per la policia local, un d'ells per una infracció greu

El Periódico

Parets del Vallès inicia la regulació de l'ús de patinets elèctrics

Parets del Vallès es posa les piles en la regulació de l’ús de patinets elèctrics a la localitat. La regidora Montserrat Folguera, juntament amb l’alcalde Jordi Seguer, l’inspector de la policia Juan Pérez i el cap Jordi Galera i el personal de les àrees implicades, han acordat que l’Ajuntament de Parets actualitzarà l’ordenança de circulació de vehicles que va ser aprovada el 2001 per incloure la regulació dels patinets elèctrics.

Aquesta nova modificació de l’ordenança tindrà en compte les situacions en les quals estarà permesa la circulació d’aquest tipus de vehicle i quina serà la normativa sancionadora.

L’actualització de l’ordenança tindrà en compte l’estat dels carrers i les dificultats que hi ha perquè un patinet elèctric pugui circular per aquelles voreres amb dificultat d’accessibilitat, l’actual carril bici o l’anella esportiva. 

El govern preveu elaborar un esborrany que pugui ser sotmès a aprovació abans que arribi l’estiu.

¿Què passarà ara?

Durant els mesos en què la nova ordenança no entri en vigor, la policia local de Parets es troba aplicant una disposició que la direcció general de trànsit va publicar el desembre del 2019 i que permet sancionar els conductors de patinets elèctrics que cometin alguna infracció. 

Actualment, uns cinc conductors de patinets han sigut sancionats per la policia local, i només un d’ells per una infracció greu. 

A principis de febrer es va multar el conductor d’un patinet elèctric que conduïa a més de 50 quilòmetres per hora pel carrer de la Llibertat; el conductor anava sense casc, conduïa amb auriculars, sense assegurança i sense cap tipus de matrícula. La policia el va detenir per conducció imprudent i li va immobilitzar el vehicle.

Una vegada s’actualitzi la nova ordenança de circulació de vehicles es programarà una campanya de difusió de la normativa que, segons ha explicat Montserrat Folguera, podria coincidir amb la pròxima edició de la Setmana de la Mobilitat.

Més notícies de Parets en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA