fotografia 3D

Una exposició fotogràfica que només pot veure's amb unes «ulleres especials» a Parets del Vallès

Fins a l'1 de març, el Centre Cultural Can Rajoler exposa una mostra d'imatges en 3D de sis fotògrafs que només es poden apreciar a l'utilitzar unes lents que provoquen un efecte tridimensional

fotografia3d

fotografia3d

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fins a l’1 de març, al Centre Cultural Can Rajoler de Parets del Vallès, els espectadors que ho desitgin podran assistir a una exposició fotogràfica especial. Es tracta d’una mostra d’imatges en 3D que només es poden apreciar a l’utilitzar unes lents que provoquen un efecte tridimensional.

Les imatges d’anàglif són imatges de dues dimensions que provoquen un efecte tridimensional al cervell quan es miren amb unes ulleres especials. A Parets del Vallès, l’espectador podrà apreciar la visió en anàglif de sis fotògrafs amb tres punts de vista diferents respecte a la temàtica fotogràfica.

L’horari de l’exposició és de dilluns a divendres de 16 a 20 h, i dijous i dissabte de 10 a 13 h.

El cervell fusiona les imatges

Les imatges d’anàglif es componen de dues capes de color, sobreimpostes però mogudes lleugerament una respecte a l’altra per produir l’efecte de profunditat. 

Notícies relacionades

Usualment, l’objecte principal és al centre, mentre que el del voltant i el fons estan moguts lateralment en direccions oposades. La imatge conté dues imatges filtrades per color, una per a cada ull. Quan es veu a través de les ulleres d’anàglif, es revelarà una imatge tridimensional. L’escorça visual del cervell les fusiona i això dona la percepció d’una escena amb profunditat.

Més notícies de Parets