un acte per no oblidar la història

Parets del Vallès acull una xerrada sobre memòria històrica amb Joan Tardà

'Memòria democràtica. Ara i aquí' se celebrarà aquest divendres, 31 de gener, a les 18 h, a la Sala Basart Cooperativa

banner-home-memria-democrtica-31-gener

banner-home-memria-democrtica-31-gener

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La taula de la memòria històrica de Parets del Vallès organitza, aquest divendres, 31 de gener, a les 18 h, a la Sala Basart Cooperativa, una xerrada sota el nom ‘Memòria democràtica. Ara i aquí’, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Parets i l’Amical Brigades Internacionals.

L’acte comptarà amb l’exdiputat d’ERC al congrés, Joan Tardà; el secretari de l’Amical Brigades Internacionals, Eduard Amoroux; el president de l’Associació Promemòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya, Pere Fortuny; i el president de la taula de la memòria històrica de Parets, Antoni Vicente.

Perquè la història no s’oblidi

Justament, aquest dilluns passat, 27 de gener, se celebrava el Dia Internacional de les Persones Víctimes de l’Holocaust, algunes de les quals van ser catalans que van fugir de la guerra civil i que, posteriorment van ser capturades pels nazis.

Notícies relacionades

L’1 de novembre del 2005 l’Assemblea General va decidir que les Nacions Unides designessin el 27 de gener per commemorar l’alliberament del camp de concentració i extermini nazi d’Auschwitz-Birkenau, per part de les tropes soviètiques, el 1945; l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar oficialment aquesta data Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. 

Més notícies de Parets