PER A L'ANY 2020

Parets del Vallès encarrega un llibre sobre els 65 anys d'història del Club Handbol Parets

L'etapa daurada del primer equip de l'entitat va ser a l'inici de la dècada dels anys 80, quan va entrar a la Primera Nacional, la segona màxima categoria

primer-partit-a-la-placa-de-la-vila-actual-el-28-de-gener-de-1955-del-fotograf-cendros

primer-partit-a-la-placa-de-la-vila-actual-el-28-de-gener-de-1955-del-fotograf-cendros

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha encarregat un llibre sobre els 65 anys d’història del Club Handbol Parets, que podria veure la llum l’any 2020.

La publicació ha sigut encarregada al’historiador i periodista Carles Font, que farà un resum de la trajectòria històrica de l’entitat, nascuda el 26 de desembre de 1954, inicialment sota el nom de Club Balonmano Juventud Paredes, i consolidat gràcies a l’ajuda del BM Granollers.

El llibre parlarà, a més, de cada una de les temporades, els jugadors, presidents i anècdotes del club.

Carles Font és autor de dos volums més de la col·lecció d’estudis locals: un sobre el futbol a Parets, i un altre sobre el ciclisme, que va elaborar juntament amb l’actual alcalde republicà de la localitat, Jordi Seguer.

Naixement en època franquista

La proximitat geogràfica amb Granollers, bressol de l’handbol a l’Estat, va influir per fer que Jaume Anfruns, el doctor Francesc Canal i Pepet Ribas, acceptessin una proposta de la Delegación del Frente de Juventudes –un organisme politicoadministratiu creat el 1940, com a secció juvenil autònoma de Falange Española Tradicionalista i de les Juntas de Ofensiva Nacional-Sindicalista, l’únic partit polític autoritzat per la dictadura franquista –per implantar aquest esport a Parets del Vallès. 

Notícies relacionades

L’etapa daurada del primer equip de l’entitat va ser l’inici de la dècada dels anys 80, quan va militar a la Primera Nacional, la segona màxima categoria.

Més notícies de Parets