NOVETATS EN LES ORDENANCES FISCALS

Parets del Vallès aprova una reducció de l'IBI del 2,5% en les ordenances fiscals del 2020

Segons l'Ajuntament, el pagament d'aquest impost es veurà reduït en un 10% en total al llarg de tota la legislatura

El consistori també estudiarà un cens de pisos buits i una bonificació per a lloguers de renda limitada

ajuntament-parets

ajuntament-parets

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple de l’Ajuntament de Parets del Vallès, celebrat el 24 d’octubre, ha aprovat les ordenances fiscals per a l’any 2020. 

El compromís més destacat que ja ha posat en marxa l’equip de govern ha sigut la rebaixa de l’IBI per als ciutadans del municipi, assumint que, en total, es reduirà un 10% el pagament d’aquest impost al llarg de tota la legislatura. 

Per a aquest 2020, els paretans pagaran un 2,5% menys d’IBI urbà. Aquest percentatge significarà un estalvi d’un milió d’euros per als contribuents i deixar de rebre com a ingrés aquesta quantitat per a l’Ajuntament.

Cens de pisos buits i bonificació per a lloguers 

Una de les novetats més destacades és que també es durà a terme és un cens de pisos buits i es demanarà tota la informació disponible de l’Agència Catalana de l’Habitatge; això permetrà incorporar un recàrrec del 50% en l’IBI als propietaris d’immobles d’ús residencial on no viu ningú. 

L’altra novetat destacada és la bonificació del 50% en l’IBI als immobles destinats a lloguer de vivendes amb renda limitada.

També s’han volgut mantenir les subvencions a l’IBI urbà en les mateixes quantitats, és a dir 100 euros, per a persones jubilades o sense feina amb escassa capacitat econòmica. La rebaixa del 2,5% en l’IBI sumada a la subvenció reduirà encara més l’import final per a aquests col·lectius. 

Les ordenances fiscals mantenen un criteri general de congelació per a la resta d’impostos per a la ciutadania en general. Per exemple, no hi haurà cap increment al rebut de l’aigua, tampoc en l’impost de circulació de vehicles –en què es mantenen les bonificacions existents– i es manté l’import en la recollida orgànica per als ciutadans, una de les taxes d’escombraries més baixes dels ajuntaments de tot Catalunya. 

Una altra primícia és la incorporació d’una bonificació del 40% en el pagament de les plusvàlues (segones propietats) en la transmissió per mort dels propietaris de l’immoble entre familiars directes (1r grau).

El bus urbà

Notícies relacionades

D’altra banda, el consistori ha informat que s’ha compromès a encarregar un estudi que avaluï el cost que tindria la gratuïtat del bus urbà per a totes les franges d’edat del poble; i un altre estudi extern sobre models alternatius a la gestió de l’aigua, així com la possibilitat de fer ajustaments a la baixa en les taxes per l’ús dels guals industrials.

Més notícies de Parets