DEL SEGLE X

Trobada cultural i visita a l'església per celebrar l'aniversari de la consagració de Sant Esteve de Parets

La ciutat del Vallès Oriental commemora els seus 1.115 anys d'història

esglesia de sant esteve-1570622218

esglesia de sant esteve-1570622218

1
Es llegeix en minuts
El Periñodico

Tot just fa 15 anys, el 2004, s’iniciava la celebració del mil·lenni de Parets del Vallès, rememorant el document del 13 d’octubre de 904, que es conserva a la Biblioteca Nacional de Catalunya, i que inclou la primera referència escrita a‘Parietes’,el nom antic de la ciutat vallesana.

Aquest any es compleixen 1.115 anys, i Parets ho ha celebrat amb una sèrie d’actes culturals, socials i lúdics que van començar la setmana passada i han acabat aquest diumenge 20 d’octubre, amb la celebració de l’eucaristia i una visita guiada a l’església de Sant Esteve i el seu campanar. 

Així mateix, a la plaça de la Vila s’ha fet una trobada de cultura popular, amb la participació de la Colla del Ball de Gitanes de Parets i la Colla de Gegants, Grallers i el Bestiari de Parets.

Sant Esteve de Parets

Sant Esteve de Parets és una església neoromànica, protegida com a bé cultural d’interès local. 

Les primeres notícies d’un temple dedicat a Sant Esteve en aquest lloc daten del’any 904. Com a conseqüència de l’augment demogràfic de la zona, l’església es va convertir en parroquial i es va construir un nou edifici més gran. 

Notícies relacionades

Entre els actes de commemoració de la localitat també destaca la celebració, diumenge passat 13, de l’eucaristia al temple, presidida pel bisbe auxiliar de la diòcesi de Terrassa, Salvador Cristau; la presentació del projecte de finançament col·lectiu ‘50x1000’, per impulsar la restauració de l’església; les actuacions musicals de Marta Shanti, Noemí Gilabert & Sergi Igual, i Miquel del Roig, divendres passat 18, i l’actuació dels tamboriners de Diables Parets, per rebre l’arribada de la marxa Montserrat-Parets i el 32è Festival de la Poesia, organitzat pel Niu d’Art Poètic, aquest dissabte passat, 19 d’octubre. 

Més notícies de Parets