COMPROMÍS POLÍTIC

Parets del Vallès crearà una taula de treball per combatre el canvi climàtic

Entre altres mesures per frenar la contaminació, l'ajuntament es compromet a llançar campanyes informatives i a estudiar la transformació dels equipaments municipals en espais sostenibles

ayuntamiento-parets-del-valls

ayuntamiento-parets-del-valls

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Parets ha aprovat una moció presentada per Sumem Esquerres a Parets en la qual demanen que es reconegui que el planeta es troba «en greu perill». 

En un comunicat, el consistori afirma que «els recents informes de l’estat de la biodiversitat de l’IPBES i les dades sobre l’escalfament global fan que la societat hagi d’actuar des del terreny local al global. És necessari que cada municipi actuï per fer que globalment tots els territoris determinin les accions necessàries per aturar l’emergència climàtica».

La Junta de Portaveus de Parets ha acordat, per aquests motius, establir els compromisos polítics, normatives i recursos necessaris per garantir reduccions de gasos amb efecte d’hivernacle del 50% en les emissions de CO₂ respecte a les preindustrials abans del 2030, i assolir el balanç net zero no més tard del 2040. 

A més, ha acordat abandonar els combustibles fòssils i apostar per una energia 100% renovable de manera urgent i prioritària, i avançar, entre d’altres, cap a una economia local i de proximitat que impulsi la sobirania alimentària, silvicultura, agricultura i ramaderia ecològica i de proximitat.

Al comunicat, l’Ajuntament de Parets afirma que la ciutat iniciarà l’adaptació dels municipis a la crisi climàtica amb les conseqüències de l’increment de la temperatura global, les onades de calor, la irregularitat de les precipitacions, l’augment del nivell del mar i altres manifestacions que ja s’estan veien. 

Així, el compromís que adquireix l’ajuntament és el de crear una taula de treball pel canvi climàtic a Parets, dur a terme campanyes informatives relatives a què pot fer cada persona per contribuir a aturar el canvi climàtic i estudiar la transformació dels equipaments municipals en espais sostenibles.

Notícies relacionades

Finalment, l’ajuntament informa que les persones interessades a formar part de la taula de treball poden deixar les seves dades a l’Escola de la Natura de la localitat.

Més notícies de Parets