RECUPERAR LES FAULES ORIGINALS

La biblioteca Can Butjosa de Parets llança '12 mesos, 12 contes' per «defensar la literatura infantil tradicional»

La primera sessió començarà al setembre i estarà dedicada a la Caputxeta Vermella

biblioteca-can-butjosa-1441796895

biblioteca-can-butjosa-1441796895

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa de Parets del Vallès iniciarà al setembre un projecte anomenat “12 mesos, 12 contes”, que consisteix a dedicar tot un mes de l’any a la divulgació d’un conte infantil de la literatura universal, mitjançant activitats com ‘L’hora del conte’, tallers, xerrades i una exposició d’il·lustracions per treballar l’expressió artística.

Com a biblioteca especialitzada, el centre s’ha volgut posicionar “a favor” d’aquests contes que, segons la seva perspectiva, estan sent “molt qüestionats en els últims temps” per ser considerats “poc adequats per als nens”. 

Can Butjosa vol que es coneguin des de la visió de la versió original, molt allunyada de les versions més conegudes, a fi de difondre aspectes ocults sobre les històries que expliquen i la seva visió antropològica, psicològica i filosòfica. 

La iniciativa vol promoure el fet de poder parlar dels contes “sense els prejudicis de la societat actual”. 

Estigma social

Segons la biblioteca, en els últims anys han sorgit diferents tendències que parlen desfavorablement dels contes meravellosos i de fades. “Els contemplen amb desconfiança o com a elements no recomanables per a l’educació dels nens. Fins i tot s’ha arribat a parlar de treure’ls de les biblioteques i de les escoles perquè es consideren sexistes o sense valors educatius”,expliquen en un comunicat a través de la web de l’Ajuntament de Parets. 

La Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa vol recuperar la faula tal com és i acostar-la a les famílies per fomentar una actitud crítica des del coneixement.

La primera sessió començarà al setembre i estarà dedicada a la Caputxeta Vermella; els dies 12, 19 i 26 de setembre, a les sis de la tarda, es farà ‘L’hora del conte’ dedicada a aquesta història popular. 

Notícies relacionades

El dimarts 24, a les sis, es farà una xerrada sobre l’educació artística a través dels contes i es mostrarà una exposició sota el títol ‘Quan la faula és art’.

Més notícies de Parets

Temes:

Biblioteques