INCIVISME A LA FESTA MAJOR

L'Ajuntament de Parets aplicarà mesures per reduir l'incivisme durant la Festa Major d'Estiu

El consistori s'ha reunit amb els veïns dels barris més afectats per escoltar les seves preocupacions i proposar mesures sobre això

parets

parets

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En resposta a les diferents reivindicacions del veïnat de l’entorn del Barri Antic de Parets i el parc la Linera, l’Ajuntament s’ha reunit amb els veïns amb la intenció de fer compatibles les activitats de la Festa Major i les demandes dels joves amb el descans veïnal, així com reduir l’impacte de l’incivisme i els conflictes provocats per l’afluència massiva de visitants.

L’alcalde de Parets, Jordi Seguer, la regidora de Cultura, Kenya Domènech, la regidora d’Urbanisme, Rosa Martí, i la regidora Coordinadora de Barris, Neus Jordà, “han mantingut una reunió amb les persones afectades, a fi de recollir les seves inquietuds i demandes,” expliquen des del consistori.

Neus Jordà ha explicat, en declaracions a la ràdio local, que "els veïns i veïnes del Barri Antic assumeixen que hi pugui haver alguns problemes puntuals, però el fet que els carrers siguin tan bruts, o que hi hagi persones que facin les seves necessitats a les portes de les cases o els crits i sorolls de matinada, és el que més els preocupa".

Canvis a la Festa Major d’Estiu

Per aquest motiu, aquest any es començaran a prendre algunes mesures i s’introduiran canvis en el model de la Festa Major d’Estiu, com el tancament de l’accés només per al veïnat entorn del carrer Raval i la Linera i el tancament del carrer Vapor i parc del Tren. “També hi haurà dos agents de la Policia Local amb motocicletes que patrullaran la zona permanentment durant les hores més conflictives”, afegeixen des de l’Ajuntament.

Jordà també ha comentat algunes de les mesures que s’implantaran de forma immediata "entre d’altres, hem duplicat el servei de neteja. Abans i durant la Festa Major, es farà una neteja exhaustiva dels carrers al matí perquè tots se’ls trobin nets".

A més, per cobrir al màxim les necessitats i evitar actes incívics i les miccions en l’espai públic, s’instal·laran dos nous WC mòbils a la plaça d’Ildefons Cerdà i hi haurà servei permanent de neteja durant l’horari d’activitat al parc.

Aquest any, també es continuarà amb la reducció dels horaris dels concerts al parc la Linera, que seran exclusivament de música en directe, i les discoteques es traslladen al Casal de Joves Cal Jardiner durant els dies previs a la festa.

Una Festa Major plena d’activitats i concerts

L’Ajuntament anuncia les mesures a menys d’una setmana de presentar el programa final de la Festa. No obstant, del 26 al 29 de juliol Parets viurà una nova edició de la Festa Major d’Estiu amb tota mena d’activitats programades i pensades per a totes les edats.

Notícies relacionades

Si bé els actes es desenvoluparan per a tota la població, els actes més destacats es distribueixen entre els espais de la plaça de la Vila i el parc la Linera. D’una banda, els concerts de la Linera tornen amb molta força amb els Apache o Angangas, que actuaran el 27 de juliol, La Tribu o Hotel Engrut que actuaran diumenge i dilluns de Festa Major, respectivament.

Més notícies de Parets del Vallès en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments