SEGURETAT VIÀRIA

La policia local de Parets reprèn les classes de mobilitat segura a les escoles aquest gener

Des de fa 30 anys, els agents han format més de 15.000 estudiants

xerrada-policia-local-foto-silvia-ferran-1545301850

xerrada-policia-local-foto-silvia-ferran-1545301850

1
Es llegeix en minuts

Aquest mes de gener, la policia local de Parets del Vallès reprèn les classes de mobilitat segura en els centres educatius de la ciutat.

Aquest any, l’agent que imparteix les classes, Verónica Paredes, es desplaçarà a cada centre, que destinarà diferents hores de la setmana a conscienciar els nens i joves per tenir una actitud de responsabilitat davant els perills que es poden trobar com a vianants.

En els últims 30 anys, la policia local de Parets ha format més de 15.000 estudiants a les escoles del municipi. Però en els últims temps, el repte a potenciar és un canvi de consciències en matèria de seguretat al volant.

A més de les xerrades sobre mobilitat, ‘bullying’, ciberseguretat i temes relacionats amb la infància i l’adolescència que s’imparteixen a les escoles i instituts, la policia vol arribar a altres col·lectius: des de persones amb diversitat funcional física o mental, fins a persones grans, autoescoles o agrupacions de ciclistes o motoristes.

En aquests 30 anys la formació que duen a terme els agents ha canviat molt i s’ha passat de la tradicional educació viària, on s’ensenyaven les normes bàsiques de seguretat viària i els senyals de circulació, a l’actual educació per a la mobilitat segura, molt més conscienciadora amb els perills i amb actituds més adequades a la situació del trànsit i en la prevenció de riscos.

Notícies relacionades

L’objectiu de les formacions és incrementar la seguretat i aconseguir una ciutadania cada vegada més conscienciada, més responsable i, per tant, més segura.

notícies de Parets