Anar al contingut

A LES OBRES DE LA C-17

L'oposició de Parets demana en bloc a la Generalitat que no enderroqui una masia del Patrimoni Local

Ara Parets ERC, SUmem Parets, Nova Opció per Parets i Ciutadans s'oposen que la masia de Can Volart sigui derruïda

S'ha anunciat una campanya de recollida de firmes per aconseguir que l'executiu català recapaciti

El Periódico

parets

La masia de Can Volart, a Parets del Vallès. / ARA PARETS ERC

L'oposició al Govern de Parets del Vallès, formada per Ara Parets ERC, Sumem Parets, Nova Opció per Parets (NOPP) i Ciutadans (C's), han demanat en bloc a la Generalitat de Catalunya que faci marxa enrere i no enderroqui la masia de Can Volart, tal com preveu el projecte de millora de la carretera C-17, aprovat els últims mesos.

La masia, inclosa dins del Catàleg del Patrimoni Local com a Bé Cultural d'Interès Local, és -segons l'oposició- "un emblema de la C-17, ja que simbolitza l'entrada a Parets". Els quatre grups consideren que "si s'ajusta el traçat de la via, no seria necessari enderrocar-la".

A l'espera d'un replantejament per part del Govern català, l'oposició ha anunciat la posada en marxa d'una campanya de recollida de firmes entre els veïns del municipi pea "salvar aquesta casa a quatre vents que encara està en bon estat".

Vulneració del Pla general de Parets

Segons l'oposició, "el projecte de millora i condicionament de la C-17 entre Parets i Lliçà d'Amunt vulnera el Pla general d'ordenació urbana de Parets". En l'al·legació presentada, l'oposició recorda que el planejament actual "preveu traslladar la C-17 al Circuit de Montmeló i deixar l'actual via com una carretera de connexió entre polígons".

Així mateix, denuncien que a l'entrada principal de Parets per l'avinguda Francesc Macià es formarà un 'scalextric' afegint tres rotondes més, i quedarà un enllaç de dimensions i afectacions considerables.

Els grups de l'oposició lamenten la passivitat del "Govern de la sociovergència", ja que aquest enllaç seria el més potent de la C-17 sortint de Barcelona i "té tots els números perquè la carretera interpolar passi per aquí".

Carretera per descongestionar

Tot i que els grups de l'oposició consideren que la construcció del tercer carril de la C-17 és necessària per l'elevat trànsit que suporta aquesta via, assenyalen que l'Ajuntament hauria d'apostar per la construcció de l'Eix del Tenes, una carretera paral·lela al riu que descongestionaria la C-17 i seria una alternativa a la interpolar.

"L'Eix del Tenes entre Parets i Lliçà d'Amunt ordenaria la part oest del polígon Llevant i donaria façana a un conjunt indústries, permetria un passeig fluvial que seria un pas endavant en la recuperació de l'entorn del Tenes", expliquen.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

0 Comentaris
cargando