«Estem fent història»

L’al·legat feminista de Michelle Yeoh, Oscar als 60 anys: «Noies, no deixeu que ningú us digui mai que se us ha passat l’arròs»

  • Llista completa de guanyadors en els Oscars 2023

  • L’alfombra vermella dels premis Oscar 2023

  • ‘Tot a la vegada a tot arreu’ fa història en els Oscars

  • Així hem explicat en directe la gala dels premis Oscar

L’al·legat feminista de Michelle Yeoh, Oscar als 60 anys: «Noies, no deixeu que ningú us digui mai que se us ha passat l’arròs»

Afp / Angela Weiss

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu Michelle Yeoh, nascuda a Malàisia, als 60 anys, ha fet història aquest any en la gala dels Oscars al convertir-se en la primera asiàtica a emportar-se un Oscar a la millor actriu.

«Això és una llum d’esperança i possibilitats. Això és una prova que els somnis es fan realitat, i, noies, no deixeu que ningú us digui mai que se us ha passat l’arròs», va ssegurar Yeoh, al recollir el seu premi per ‘Tot a la vegada a tot arreu’ (Daniel Kwan i Daniel Scheinert).

Un premi històric per al cine. Yeoh no era la primera intèrpret d’Àsia a ser nominada a l’Oscar, perquè ja va ser candidata en la categoria de millor intèrpret protagonista el 1936 Merle Oberon, que va haver d’ocultar el seu origen indo-singalès per fer carrera en el cine. A la fi, una estrella oriental brillant en el gran aparador de la indústria cinematogràfica.

Notícies relacionades

«Per a tots els nens i nenes que tenen el meu aspecte, això és un far d’esperança i possibilitats. És la prova que cal somiar en gran, i els somnis es fan realitat», va dir l’ovacionada Yeoh. Sense exagerar, va declarar també: «Estem fent història».

«No deixeu que ningú us digui que no podeu. Gràcies a la meva mare, a totes les mares del món, perquè són superheroïnes. Sense elles avui ningú seríem aquí», va dir Yeoh en el seu discurs.

Temes:

Hollywood Cine