Primers guardons

Guillermo del Toro s’emporta l’Oscar a millor pel·lícula d’animació amb ‘Pinocho’

  • DIRECTE | Última hora sobre els Oscars 2023: guanyadors i pel·lícules nominades

  • Llista completa de nominacions als Oscars 2023

  • On es pot veure la gala dels premis Oscar 2023 a la televisió

  • L’alfombra vermella dels premis Oscar 2023

Guillermo del Toro s’emporta l’Oscar a millor pel·lícula d’animació amb ‘Pinocho’

Caroline Brehman

1
Es llegeix en minuts

‘Pinocho’ del cineasta mexicà Guillermo del Toro va guanyar diumenge el premi de l’Acadèmia a la millor pel·lícula animada, el tercer Oscar de la seva carrera.

La inquietant fantasia musical en ‘stop-motion’ es va inspirar en la novel·la italiana del 1883 ‘Les aventures d’en Pinotxo’, de Carlo Collodi, i es va basar en les il·lustracions de Gris Grimly de l’edició del 2002 del llibre.

Del Toro, de 58 anys, reinventa la clàssica història d’en Pinotxo, un titella de fusta que somia ser un nen de veritat, que cuida el tallador Geppetto.

No obstant, la història de la pel·lícula de Netflix Inc es desenvolupa a la Itàlia feixista durant el període d’entreguerres i la Segona Guerra Mundial.

‘Pinocchio’ va prevaler sobre la pel·lícula de ‘stop-motion’ d’A24 ‘Marcel the shell with shoes on’ d’altres nominats populars i la pel·lícula animada en 3D de Walt Disney ‘Co turning red’.

Notícies relacionades

Del Toro té molts elogis, inclosos els seus premis Oscar 2018 a la millor pel·lícula i al millor director per ‘La forma del agua’.

Les obres del cineasta nascut a Guadalajara són conegudes per la seva fusió de màgia de conte de fades, motius de terror, temes del catolicisme romà, imatges grotesques i l’ús tant de l’espanyol com de l’anglès.