Entrega de premis

Brendan Fraser guanya l’Oscar a millor actor

  • DIRECTE | Última hora sobre els Oscars 2023: guanyadors i pel·lícules nominades

  • Llista completa de nominacions als Oscars 2023

  • On es pot veure la gala dels premis Oscar 2023 a la televisió

  • L’alfombra vermella dels premis Oscar 2023

1
Es llegeix en minuts
EFE

Brendan Fraser ha guanyat l’Oscar a millor actor pel seu paper en ‘La ballena’, cosa que suposa una autèntica tornada per la porta gran al món de Hollywood.

En la pel·lícula de Darren Aronofsky l’actor interpreta un professor d’anglès amb obesitat mòrbida en un d’aquells papers que tant li agraden a Hollywood, de personatge turmentat que viu una redempció i que requereix una gran transformació física de l’actor.

Per donar credibilitat al paper, Fraser, que va guanyar aquest any en els Critics’ Choice Awards i el guardó del Sindicat d’Actors, va estar ajudat per una pròtesi de 136 quilos que li va permetre convertir-se en el Charlie, un home amb sobrepès que mira de guanyar-se el favor de la seva filla en els dies més agònics de la seva vida.

Gràcies al Charlie, l’actor nord-americanocanadenc ha tornat als focus després de ser un dels guapos oficials de la gran pantalla en la dècada dels noranta, amb èxits com ‘George de la jungla’ i ‘La mòmia’, i desaparèixer després durant anys.

Notícies relacionades

En aquest temps, Fraser ha passat per un divorci costós i per problemes de salut per les ferides sofertes durant el rodatge d’escenes d’acció, i ha denunciat haver sigut agredit sexualment per l’exresponsable dels Globus d’Or Philip Berk.

En una entrevista recent al mitjà especialitzat ‘Deadline’, Fraser va dir que no hauria pogut participar en ‘La ballena’ anteriorment: «No tenia l’experiència vital o l’aflicció. Fa deu anys no hauria tingut prou experiència com a pare per apreciar què significa tenir algú jove en la teva vida».

Temes:

Cine