Segons el productor de la gala

La policia estava preparada per detenir Will Smith en els Oscars si Rock presentava càrrecs

  • Els agents es van presentar al Teatre Dolby, però l’humorista va descartar prendre accions contra l’actor

La policia estava preparada per detenir Will Smith en els Oscars si Rock presentava càrrecs
2
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia de Los Angeles es va preparar per arrestar Will Smith després que clavés una bufetada a l’humorista Chris Rock als Oscars, segons el productor de la cerimònia, Will Packer.

En un avanç de la seva entrevista amb el programa ‘Good morning America’, que s’emetrà aquest divendres al complet, el productor va assegurar que agents del Departament de Policia de Los Angeles (LAPD) es van personar al Teatre Dolby i van consultar a Rock si volia presentar càrrecs contra Smith. «Ells van dir: ‘Anem per ell. Estem preparats, estem preparats per arrestar-lo ara. Pots presentar càrrecs’», va dir el productor. Segons Packer, mentre els agents detallaven les opcions, Rock, també present en la conversa, va insistir que no volia prendre cap acció. «Fins que va arribar a un punt en què vaig dir, ‘Rock deixa que acabin’», va afirmar. Però, pel que sembla, l’humorista va insistir que no volia que fessin res i el productor tampoc va interactuar amb Smith.

Aquesta declaració contradiu un comunicat en què l’Acadèmia de Hollywood va aclarir que va demanar a Smith que abandonés la cerimònia després de l’incident però que ell s’hi va negar, tot i que va admetre que «hauria pogut gestionar la situació d’una altra manera». Tal afirmació ha sigut qüestionada per alguns treballadors de la gala, entrevistats per la revista ‘Variety’, que afirmen que es va estudiar aquesta opció però mai es va arribar a proposar la sortida de l’actor.

L’Acadèmia de Hollywood va convidar aquest dimecres l’actor Will Smith a enviar una declaració escrita sobre la seva conducta a la gala dels Oscars de diumenge. L’actor té 15 dies per enviar aquesta declaració abans que el 18 d’abril l’Acadèmia «prengui qualsevol mesura disciplinària», que podria ser la «suspensió, expulsió o qualsevol altra sanció permesa als estatuts».

Notícies relacionades

Una de les presentadores de la gala, Wanda Sykes, va criticar en el programa d’Ellen DeGeneres la permissivitat de l’Acadèmia amb l’actor. «Assaltes algú, t’escorten fora de l’edifici i això és tot. Però que el deixessin continuar... vaig pensar que era fastigós», va dir Sykes, que després va haver de pujar a l’escenari per continuar amb la conducció de la cerimònia. Així mateix, la presentadora va considerar que el fet que deixessin que Smith disfrutés de la resta de la gala i acceptés l’Oscar va enviar «el missatge incorrecte» als espectadors.

L’Acadèmia també ha elevat el to en el seu últim comunicat, que qualifica l’acció de Smith com un fet «traumàtic i profundament impactant de presenciar en persona i per televisió». Així mateix, ha demanat disculpes a Rock agraint el «la seva resiliència a l’escenari». «També ens disculpem amb els nostres nominats, convidats i espectadors pel que va passar durant el que hauria d’haver sigut un esdeveniment de celebració», va afegir. «Les coses es van desenvolupar d’una manera que no podíem preveure», va justificar l’organització.