Premis Oscars

Els moments més incòmodes de la història dels Oscars

Repassem cinc situacions anecdòtiques que han passat al llarg de les edicions dels premis amb més prestigi del cine

Els moments més incòmodes de la història dels Oscars
2
Es llegeix en minuts

Ja va quedant menys perquè comenci la gala d’entrega dels Premis Oscars, una de les cerimònies més esperades del món del cine. Un moment únic en què el focus estarà posat sobre el treball dels actors, actrius i productors.

A més de presumir d’haver participat en alguns dels llargmetratges aclamats per la crítica, les estrelles de Hollywood aprofitaran per mostrar les seves millors gales a l’alfombra vermella. Un any més, el Teatre Dolby en Los Angeles acollirà l’esdeveniment.

L’atenció mediàtica que desperta la gala ha fet que al llarg dels anys s’hagin vist reivindicacions sobre l’escenari. També hi ha hagut errors que han copat les portades l’endemà, per davant fins i tot dels premiats. I és que de vegades no surt tot bé i s’han donat situacions incòmodes que fan que determinades gales dels Oscars es recordin no per les pel·lícules presentades, sinó pels moments anecdòtics.

A continuació, repassem els moments més incòmodes de la història dels Oscars.

El petó d’Angelina Jolie i el seu germà

Era l’any 2000 i ningú s’esperava que Angelina Jolie fes un petó al seu germà James Haven a l’alfombra vermella. El fet no va passar desapercebut i va donar peu a l’ombra de l’incest. No va ajudar que l’actriu digués al recollir el premi a millor actriu que estava «enamorada» d’ell.

La guerra de l’Iraq: «¡Quina vergonya, Sr. Bush!»

La guerra de l’Iraq: «¡Quina vergonya, Sr. Bush!»Han sigut diversos els premiats que al llarg de la història han aprofitat per lloar les bondats o airejar els errors del govern de torn. Un d’ells va ser el documentalista Michael Moore. Quan va pujar a l’estrada per guanyar el premi al millor documental per ‘Bowling for Columbie’ va llançar un missatge a George W. Bush sobre l’enviament d’armes de destrucció massiva.

El petó d’Adrien Brody i Halle Berry

Quan Adrien Brody va guanyar el premi a millor actor per ‘El pianista’ va sentir tanta emoció que abans de rebre l’estatueta va besar l’actriu Halle Berry. I és que Brody no només festejava el seu premi, sinó que també estava d’enhorabona per ser el guanyador més jove fins ara.

I la guanyadora és ‘La La Land’... ¿O no?

Notícies relacionades

Una anècdota del més recent va passar el 2017. Llavors es va anunciar que la guanyadora a millor pel·lícula era ‘La La Land’. Fins aquí tot bé, ¿Què anava a anar malament? L’equip de producció es va dirigir a l’escenari per agafar el premi, però van haver de donar la volta. ‘Moonlight’ era la veritable guanyadora. I és que un encreuament de papers va provocar que s’anomenés al nominat equivocat.

Convidat sorpresa

Una altra situació surrealista va passar el 1974 quan un home desconegut va creuar l’escenari despullat fent el símbol de la pau amb la mà mentre l’actor britànic David Niven intentava presentar Elizabeth Taylor. Malgrat les circumstàncies, el britànic va saber sortir airós del moment anecdòtic.

Temes:

Cine