Guardons de cine

Penélope Cruz fa història a l’ésser nominada per dues pel·lícules de parla no anglesa

L’idioma no ha sigut una barrera perquè Cruz hagi rebut l’aplaudiment internacional i hagi entrat en un selecte club al qual només pertanyen cinc dones

  • ¿Quins són els nominats aquest any? Llistat

  • Totes les notícies dels Oscars

  • ¿Quan i on se celebra la gala dels premis Oscar?

Penélope Cruz fa història a l’ésser nominada per dues pel·lícules de parla no anglesa
2
Es llegeix en minuts

Penélope Cruz és un dels noms espanyols més coneguts dins del cine internacional. L’actriu madrilenya ha aconseguit nombroses crítiques positives i una estatueta dels Oscars que li han valgut per al seu reconeixement dins de la indústria del cine. La intèrpret està nominada per quarta vegada per aconseguir el premi gràcies al seu paper al film ‘Madres Paralelas’ de Pedro Almodóvar.

Aquest any Cruz ha aconseguit una gesta en els premis Oscar: afegir-se a les cinc dones amb més d’una nominació per una interpretació en un idioma estranger que no és l’anglès. En aquesta ocasió, Penélope Cruz interpreta la Janis, una fotògrafa que busca les restes de la seva família assassinada durant la Guerra Civil mentre s’enfronta a la maternitat.

El paper de Janis ja ha valgut a la madrilenya per aconseguir el reconeixement al Festival de Venècia. I aquesta vegada, tot i que no aconsegueixi l’estatueta si finalment alguna de les seves companyes guanya el premi, el cert és que l’actriu s’afegeix a altres llegendes del cine europeu com Sophia Loren, Liv Ullman, Isabelle Adjani i Marion Cotillard.

«Quan van dir el meu nom, directament vaig caure a terra. És el mateix que em va passar amb la meva primera nominació amb ’Volver’. He una passat hora i mitja plorant i rient alhora», va dir la intèrpret quan va conèixer que el seu nom era dins del sobre de nominació.

Notícies relacionades

L’excel·lent acollida que ha tingut l’última pel·lícula de Pedro Almodóvar als Estats Units ha posat una altra vegada Cruz, la seva protagonista, entre les actrius més valorades de la temporada, juntament amb Lady Gaga (‘La casa Gucci’), Kristen Stewart (‘Spencer’) i Nicole Kidman (‘Ser los Ricardo’). Seria la quarta nominació a l’Oscar per a l’espanyola, que el va guanyar el 2009 per ‘Vicky Cristina Barcelona’ i ja va aspirar al premi per un treball en espanyol amb ‘Volver’ (2007).

L’idioma no ha sigut una barrera perquè Cruz hagi rebut l’aplaudiment internacional. El seu paper, d’una mare soltera que vol obrir la fossa comuna en què van enterrar la seva família durant la Guerra Civil, l’ha portat a guanyar la Copa Volpi del Festival de Venècia i el premi a la millor actriu segons l’Associació de Crítics de Los Angeles. Aquesta mateixa agrupació ha premiat ‘Madres Paralelas’ amb el guardó a la millor banda sonora, composta per Alberto Iglesias, que també podria aconseguir una candidatura.

  • Més notícies sobre els Oscars 2022 i els nominats