Premis Oscar

Aquests són els espanyols nominats als Oscars 2022

Els canvis busquen amenitzar la cerimònia i restaran cert protagonisme a dos dels espanyols que lluitaran per una estatueta

Aquests són els espanyols nominats als Oscars 2022
2
Es llegeix en minuts

El món del cine centra la seva mirada aquest diumenge 27 de març en el Dolby Theatre de Los Angeles, on tindrà lloc un dels esdeveniments més esperats de l’any al sector: la gala dels Oscars.

La cerimònia en què l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques nord-americana reparteix els guardons començarà amb l’alfombra vermella a les 17:00 hores, equivalents a les dues de la matinada de dilluns a Espanya, i la conduirà Regina Hall, Amy Schumer i Wanda Sykes. Aquest 2022 s’han introduït alguns canvis amb l’objectiu d’amenitzar l’esdeveniment i millorar les dades d’audiència.

Si bé ‘El poder del perro’, de la directora neozelandesa Jane Campion, es presenta com a favorita, aquesta 94a edició tindrà un marcat accent espanyol. I és que, la gran festa del cine internacional comptarà amb la presència de grans noms del nostre país: Javier Bardem, Penélope Cruz, Alberto Iglesias i Alberto Mielgo.

¿Perjudicats?

No obstant, algun dels nominats espanyols es veuran perjudicats a causa de les modificacions que s’han pres per fer més amena la vetllada. En una carta firmada per David Rubin, president de l’Acadèmia d’Arts i Ciències Cinematogràfiques, els Oscars han anunciat que l’entrega de premis en vuit categories no s’emetrà en directe, sinó que s’editarà per emetre un extracte durant la cerimònia.

D’aquesta manera, els guardons al millor curtmetratge documental, millor edició, millor maquillatge, millor banda sonora original, millor disseny de producció, millor curtmetratge d’animació, millor curtmetratge d’imatge real i millor so no s’emetran en directe. Això afectarà els espanyols Alberto Mielgo i Alberto Iglesias, candidats a l’Oscars al millor curt d’animació i millor banda sonora, respectivament.

D’altra banda, els intèrprets espanyols Javier Bardem i Penélope Cruz competiran en la categoria de millor actor i actriu protagonista per la seva actuació a les pel·lícules ‘Being the Ricardos’ i ’Madres paralelas’, respectivament.

Javier Bardem i Penélope Cruz

Tant per a Bardem com per a Cruz aquesta és la quarta nominació als Oscars. En el cas de l’actor madrileny, es va quedar a les portes amb la seva feina en ‘Antes que anochezca’ i ‘Biutiful’, però sí que ho va aconseguir amb ‘No es país para viejos’. Mentrestant, Cruz, que va guanyar l’Oscar el 2009 per ‘Vicky Cristina Barcelona’, va estar en la terna per ‘Volver’ (2007) i ‘Nine’ (2010).

Després de conèixer la notícia, l’actor canari va qualificar de «màgic» haver sigut nominat al costat de la seva dona, Penélope Cruz: «A nivell personal estic molt content, especialment per la Penélope, el meu no hauria tingut sentit sense el seu, no hauria sigut una celebració, el fet que passi alhora em sembla màgic».

Notícies relacionades

Bardem competirà contra Benedict Cumberbatch (‘El poder del perro’), Andrew Garfield (‘Tick Tick Boom’), Will Smith (‘King Richard’) i Denzel Washington (‘The tragedy of Macbeth’). Per la seva banda, Cruz aspira al guardó davant Jessica Chastain (‘Los ojos de Tammy Faye’), Olivia Colman (‘La hija perdida’), Nicole Kidman (‘Being the Ricardos’) i Kristen Stewart (‘Spencer’).

Més informació dels Oscars 2022 i les nominacions