A contrallum

Una vida plena de sentit

2
Es llegeix en minuts
Una vida plena  de sentit

EP

Benvolgut Felip Joan Froilà de Tots els Sants de Marichalar i Borbó: el món és un caos. Ho demostra, entre mil calamitats més, el fet que siguis el quart en la línia de successió a la corona. Ignoro quin número tinc jo, però suposo, per pura lògica, que tots els espanyols ocupem un lloc en aquesta llista d’espera, perquè podem viure sense altres coses, però no sense cap d’Estat. Perquè tu regnis, en definitiva, només haurien de faltar tres persones. Perquè regni jo, ni idea: no m’he preocupat d’esbrinar-ho. En tot cas, renuncio a aquest dret, abdico a favor del següent o la següent. Espero que, en justa correspondència, tu facis el mateix. Seria un detall que el poble ras apreciaria.

No et negaré que en un altre temps vaig desenvolupar cap a tu una agressivitat, en part gratuïta, que s’ha anat debilitant amb els anys. Avui et considero el Rimbaud de la monarquia. Et respecto per això. Al cap i a la fi, has fet el que has pogut amb el que van fer amb tu. Deia Ortega "jo soc jo i les meves circumstàncies". Crec, però, que quan les circumstàncies, com passa en el teu cas, són extraordinàries, el jo desapareix anul·lat per aquelles. Tu ets només les teves circumstàncies. Punt. Quan recordo el vestit (o el que fos) que et van obligar a lluir en el casament del teu oncle, l’actual Rei, em faig càrrec de les puntades de peu que has donat al bon gust (a més de les teves cosines).

Notícies relacionades

Ara bé, que gairebé no tinguis jo, no vol dir que et falti ego. Són coses diferents. Tu tens ego, i molt, tant potser com la teva mare, Elena, i com la influencer de la teva germana, Victòria Frederica Etcètera. Estic gairebé segur que, si renunciessis a part d’aquest ego, aconseguiries recuperar fragments del jo que t’ha sigut arrabassat per les penoses condicions del teu procés de maduració.

Pensa que amb aquest jo podries fer alguna cosa en la vida. No dic que et converteixis de cop en físic nuclear o en cardiòleg, però sí potser en un tipus amable, simpàtic, curiós. Aquest jo seria suficient perquè entenguessis el disbarat de ser el quart en la llista d’espera i el mal que faries a Espanya en cas de complir-se les condicions successòries que et portessin al tron. I ja, només amb això i la renúncia consegüent, la teva vida estaria justificada. Hauria estat plena de sentit. Enhorabona.

Temes:

Sants