Totes som Kate

1
Es llegeix en minuts
Totes som Kate

Europa Press/Contacto/Shaun Broo

L’altre dia, parlava amb Oriol Rissech i Mohamad Bitari, dos joves emprenedors que en dos anys han muntat una editorial anomenada Èter, on aborden temes relacionats amb el món àrab i l’antiracisme. No em preguntin com, però acabem parlant de Kate Middleton. És un tema universal. L’Oriol va començar recordant Marx, que deia que la història passa primer en forma de tragèdia i després en forma de farsa.

Van passar coses en el seu moment amb Lady Di i sembla que hi ha ganes que la història es repeteixi amb Kate Middleton. Fa l’efecte que ens agraden les dones desgraciades i maltractades. Sense adonar-nos-en, ens col·loquem o ens col·loquen com a víctimes, quan potser la Kate s’està a Balmoral tan tranquil·la llegint llibres de poesia. Potser és ella la que enganya el seu marit i està disfrutant amb el seu amant donant-ho tot en una illa perduda del Carib.

Notícies relacionades

Després hi ha tot aquest embolic de la foto i els arguments que donen alguns mitjans sensacionalistes. He arribat a llegir que la princesa va fer un curs de Photoshop fa uns mesos. Com si la monarquia britànica no tingués un departament de comunicació a punt i preparat per tunejar el que faci falta. Jo, que no tinc cap interès per la premsa del cor, no puc evitar caure en la provocació i preguntar-me on dimonis és la Kate.

Fem apostes amb la gent de l’editorial i acabem convençuts que podria tenir un greu problema de salut mental. Que ser inhumana com la reina mare al segle XXI és impossible i que el més probable és que s’estigui recuperant en un balneari, sense deixar que ningú faci una foto de la seva trista mirada. Perquè al final és sempre el mateix. Les dones hem d’estar sempre perfectes i divines. Ningú parla de la calvície d’en Guillem o que lleig que pot arribar a ser el príncep Carles. Res d’això importa. Ells poden ser lletjos i tenir amants. Alguns fins i tot abusar de menors com l’Andreu. Però elles han de ser sempre formidables. I si passen per un mal moment o estan malaltes, val més tunejar-los la foto que no que es presentin davant el món semblant massa humanes.