A contrallum

Fruita o arguments

1
Es llegeix en minuts
Fruita o arguments

Quan el meu pare colpejava la taula mentre exclamava «¡tinguem la festa en pau!», tots emmudíem. Ignoro si es continua utilitzant aquesta frase per tallar d’arrel les absurdes discussions familiars que solen acompanyar la sopa de fideus. Dic això en el cas que existeixi encara la sopa de fideus (potser sí), ja que porto evitant-la des que vaig abandonar la casa dels meus progenitors perquè em produeix mal de cap. En algunes festivitats especials s’afegien a aquesta sopa el que la meva mare denominava «menuts» i que no eren altra cosa, em temo, que trossets de fetge d’aus innocents. No soc soper, en fi. Això és el que li vaig dir al meu psicoanalista en la primera sessió de l’any nou, tot just seure al divan.

–No soc soper.

–¿I això?

–Em porta records de gent que s’agredia verbalment sense un altre objectiu que el de tenir raó.

Tinguem la festa en pau.

Em pregunto si el rei d’Espanya, com a cap d’Estat, com a primera autoritat, com a persona en teoria aliena a les lluites partidistes, etc., etc., etc., podria aparèixer un dia a la tele i donar un cop de puny a la taula mentre crida:

–¡Tinguem la festa en pau!

Notícies relacionades

Ja vam votar al juliol, ja hem sobreviscut al sopar de la nit de Nadal i al vestit (o el que sigui) de la Pedroche, ja tenim Govern, ja hem entrat en la rutina del 2024. ¿Seria possible que tinguéssim la festa en pau? Deixem de dir-nos fills de puta els uns als altres, deixem d’envestir-nos irracionalment en els parlaments regionals, també en el nacional. Deixem de penjar gent pels peus o pel cap. Sopem d’una vegada, que es refreda la sopa.

Qui parla de sopar parla de governar, que es refreden les lleis. És una ingenuïtat, per cert, creure que només governa el Govern. L’oposició també. Pot elegir entre fer-ho repartint fruita o ajuntant arguments. Per a això, és precís asseure’s a la taula (o a l’escó) amb esperit no dic constructiu, sinó civilitzat. De vegades imagino els nostres diputats prenent un bol de sopa de fideus mentre Francina Armengol sol·licita que tinguem la festa en pau. Doncs això, que una treva, per Déu.

Temes:

Govern Eleccions