Apunt

A l’altura de l’Espanyol

1
Es llegeix en minuts

Però... ¿Quina és l’altura del club? Aquesta: 87 temporades a Primera Divisió i sis a Segona, amb els seus ascensos aconseguits immediatament en la següent temporada per arreglar les destrosses. Dels sis descensos, dos d’aquests corresponen als últims quatre anys. És el setè equip en la classificació general de la Lliga.

A Primera, tres porters van obtenir el trofeu Zamora: el mateix Ricardo (que li dona nom al trofeu, atenció a aquesta dada), Marcel Domingo i Toni Jiménez; mentre que a Segona hi va haver dos guanyadors: el mateix Toni Jiménez i Diego López. A més, quatre Copes d’Espanya i dues vegades finalista de la UEFA. Un trofeu Pitxitxi a Segona Divisió, o sigui Raúl de Tomás amb 23 golassos, que per cert ja li obro jo mateix la porta perquè vingui demà. A més a Sarrià, el nostre temple, es va marcar el primer gol de la Lliga espanyola (Pitus Prat, que en pau descansi.

El partit d’Andorra

Notícies relacionades

El club disposa d’un munt de penyes oficials repartides pel món: n’hi ha a Cuba, Austràlia, el Japó, la Xina, Suècia, el Regne Unit, Alemanya, etc... I espero ben aviat donar personalment oficialitat a una penya de periquitos que som a Andorra: els mateixos que ens morim de fàstic veient in situ el que va perpetrar l’equip a l’Estadi Nacional d’Andorra: una personalitat àtona, l’orgull per terra i una desídia que fa caure de cul. La filosofia d’aquest "a veure si en tenim una, l’endollem i aguantem" és d’equip carrincló.

Acabo: la justícia ordinària ha retirat la sanció a l’exbètic Sergio Canales. Amb aquest meravellós precedent (i jurisprudència) em permetrà vostè, senyor Chen, que li digui que si força molt, ho té vostè en safata per generar el gran escàndol de la història i que la justícia ordinària ordeni que es repeteixi el partit contra l’Atlètic (o anul·li el descens, i qui sap si tota la temporada) i que el club estigui a l’altura que li correspon. Segur que vostè passaria a la història i guanyaria els pocs adeptes que encara atresora.