Girona FC Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Plantejar-se la immortalitat

Ser primer es defensa amb coratge i amb una mica d’ajuda celestial, amb joc i amb humilitat

El Girona es queda sol al cim de la Lliga

Els secrets del Girona: Míchel i Quique, els líders del líder

1
Es llegeix en minuts
Plantejar-se la immortalitat

@GironaFC

El dia de Sant Jordi de 2018, el Girona F.C. va obsequiar als socis amb un opuscle que contenia un relat que estava a mig camí de la ciència-ficció i de la comèdia esperpèntica. Es deia ‘Pellroges a Nova York’ i explicava el meravellós desembarcament d’aficionats gironins en el Yankee Stadium per assistir a la final de la Champions de 2021. Era un disbarat literari a partir de l’eufòria de la primera temporada del club en la màxima categoria.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Després van arribar tràngols com el retorn dramàtic a Segona i van haver de superar uns esculls que ni Ulises va sospitar que podien existir entre Escila i Caribdis: fa dos anys, en la jornada 12, el Girona de Michel estava en posició de descens a Primera Federació. Dos anys més tard, en la mateixa jornada, és líder de Primera i més d’un ha recordat aquest conte com si fos una premonició: el son humit de ser campions o, almenys, de jugar la Champions.

El Girona va accedir al liderat durant les festes de la ciutat, que celebren el miracle de San Narciso, un patró més llegendari que real que va foragitar els invasors francesos, des de la tomba, amb una convocatòria de mosques pelotudas. Els membres del grup Jovent Gironí van confeccionar un ‘tifo’ gegant amb la imatge del sant i amb un lema extret dels seus ‘Goigs’ que deia: «Lluitant amb valentia, defensa’ns nit i dia». Aquesta potser és l’única certesa que ara té l’aficionat.

Notícies relacionades

«Estem fets de la mateixa matèria que els somnis», escrivia Shakespeare, però als gironins els fa por i respecte somiar amb grans gestes i saben que ser primer es defensa amb coratge i amb una mica d’ajuda celestial, amb joc i amb humilitat. Però els més petits, tots amb la samarreta a l’escola, ja es creuen immortals, com queda inscrit en l’heràldica de la ciutat.

Per cert, el professor Salvador Macip, eminent científic i també amant del futbol, va viure en primera persona, el 2016, l’heroïcitat del Leicester. Ara ha tret un llibre anomenat ’El secret de la vida eterna’. I ha afirmat que «plantejar-se la immortalitat ja no és impossible». Un dia d’aquests li preguntaré si parlava del Girona.