‘Barcelonejant’

Villarejo, alcohol i festes

3
Es llegeix en minuts
Villarejo, alcohol i festes

Perquè una festa sigui un èxit hi ha quatre factors que solen ser determinants: els amfitrions, l’espai, el menjar i la música. Doncs els quatre van estar d’excel·lent a la festa de la Barcelona New Economy Week (BNEW) celebrada a les instal·lacions del DFactory. Anem per parts. El delegat del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, i la seva directora general, Blanca Sorigué, són els amfitrions perfectes. Moltes institucions haurien d’aprendre del seu ‘savoir-faire’.

Respecte a l’espai, un va descobrir un lloc únic. És veritat que la zona franca no té el glamur del passeig de Gràcia, però la terrassa del DFactory és única i amb vista a un nou ‘skyline’ de la ciutat. Respecte al menjar: un deu en organització i en qualitat.

La coordinació gastronòmica va anar a càrrec de Cal Blay. Santi Carda, propietari d’aquesta empresa de restauració especialitzada en esdeveniments, casaments i banquets i amb restaurants, va controlar fins a l’últim detall. L’estand del restaurant xinès Xangai va ser dels més sol·licitats. El mateix Josep Maria Kao, com sempre al peu de canó, va estar acompanyat del xef Nathan Minguell.

Hi van assistir, entre d’altres, el president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola, a qui vam veure xerrar amb el president de Pimec, Antoni Cañete. Vaig conversar també amb el president de Barcelona Centre Disseny, Lluís López Barrena, i hi va ser la tinenta d’alcalde Laia Bonet i el delegat del govern Carlos Prieto. No s’ho va perdre el líder del PP a Barcelona, Daniel Sirera, el polític que està més actiu des de les municipals.

La sorpresa positiva de la nit va ser la música a càrrec de la saxofonista Anastasia McQueen. Va aparèixer entre els presents i va animar la festa com ningú. A Eivissa la coneixen com la reina del saxo i el cert és que és tot un espectacle. Per cert, que a la BNEW hi van participar més de 12.000 professionals i any rere any es consolida com l’esdeveniment de referència d’aquest sector a Europa.

D’esquerra a dreta: Aurora Catà, vicepresidenta de la 37ena Copa Amèrica; Gran Dalton, el director executiu de l’esdeveniment; Jaume Sabater, màxim inversor del projecte; i Lluís Salvadó, president del Port de Barcelona. /

EPC

De la Zona Franca al port

La posada de llarg de l’America’s Experience al Port Vell també va ser lluïda. Això sí, algun dels amfitrions era poc conegut. Sobretot, Jaume Sabater, el màxim inversor del projecte. Sabater és un empresari suís amb família a Andorra, CEO de Stoneweg i ‘alma mater’ del projecte. La sort és que, a la recepció, al marge de Gran Dalton, hi havia la vicepresidenta de la Copa Amèrica, Aurora Catà.

I és clar, amb Aurora, tot és més fàcil. Sense ella i sense alguns empresaris privats que surten poc a la foto, com Dani Puig, difícilment la Copa Amèrica seria avui a Barcelona. L’alfombra vermella va ser interminable i el circuit que proposa l’America’s Experience molt interessant. Com va ser interessant també asseure’s al vell i abandonat cine Imax, ara modernitzat amb una pantalla brutal.

Seria impossible enumerar tots els presents com gairebé impossible va ser resistir tants discursos previs a la visió de la pel·lícula de la Copa Amèrica. Vam veure, en un ambient que no és el seu, l’advocada, Olga Tubau. Sí, la lletrada que va triomfar amb la defensa de Trapero i que tot apunta que farà el mateix amb Rubiales. El president del RCNB, Jordi Puig; Rocio de Aguilera, de Sport Cultura; Elena Foguet, de la Roca Village; Bea Ferrer SalatJose Maria Xercavins i l’advocat Joan Roca, de Rocajunyent, van ser d’altres dels assistents.

Villarejo sense alcohol

He deixat per al final la visita del comissari Villarejo a Barcelona per fer l’entrevista amb Jordi Basté i Artur Mas. Hi va arribar amb AVE. Sense ningú que l’acompanyés, sense la seva habitual i icònica boina i sense les seves ulleres fosques. O sigui, que no va aixecar cap suspicàcia. Diuen que el Villarejo calb és pràcticament irreconeixible. Va dinar al costat de Basté i Jordi de Planell al restaurant Nectari, molt a prop de l’estació.

Notícies relacionades

Va ser un àpat tranquil on van degustar el fantàstic menú del xef Jordi Esteve. El més sorprenent, almenys per a un, que tenia una altra imatge del policia, és que va demanar cervesa sense alcohol. Doncs sí, Villarejo no beu alcohol. Comenten fins i tot que ni en la intimitat. Imagino que d’aquí ve la seva memòria...

Es van desplaçar després a un hotel per fer l’entrevista i la resta ja ho van sentir. Poc més, al marge de totes les demandes, querelles i similars que ja estan en marxa després de la seva trobada amb Basté…

Temes:

Barcelona