Esdeveniments Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

1
Es llegeix en minuts
L’esport internacional torna a Barcelona

Inés Sánchez

Molt ha plogut des que, el juliol del 2010, als carrers de Barcelona i d’altres ciutats catalanes s’hi van instal·lar pantalles gegants per seguir la final del Mundial de futbol i es va celebrar joiosament la victòria històrica de la selecció espanyola. Poc després va començar el procés sobiranista i amb això l’alcalde convergent, Xavier Trias, va decretar una mena de veto al seguiment col·lectiu dels esdeveniments esportius que implicaven la presència de banderes espanyoles, començant per la prohibició de la instal·lació d’una pantalla gegant en ocasió de la final de l’Eurocopa, i la seva successora en el càrrec, Ada Colau, va mantenir la mateixa posició respecte a aquest tipus d’esdeveniments

Notícies relacionades

El canvi de Govern municipal i el relaxament de la situació política, juntament amb el fet gens menyspreable que es tractava d’una final femenina i això, en aquests moments, és una cosa de la qual molt pocs s’atreveixen a fer escarafalls, van fer possible, aquesta vegada sí, que diumenge passat s’autoritzés la instal·lació d’una pantalla gegant per al seguiment de la final de la Copa del Món de futbol al CEM Olímpic Vall d’Hebron, de Barcelona. ‘La Roja’ va tornar a ser aclamada a Barcelona i no només de manera furtiva, i va trencar el tabú que ja s’havia començat a esquerdar amb el retorn de la selecció a Catalunya el març del 2022, després de 18 anys d’absència.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Aquest esdeveniment té lloc en paral·lel al fet que Barcelona es torna a situar com un espai d’acollida de grans esdeveniments esportius, després d’uns anys de sequera i d’escassa col·laboració, fins i tot d’oberta hostilitat, per part de les administracions. La Copa Amèrica, la candidatura per al Mundial d’atletisme o la mateixa Vuelta ciclista a Espanya, que prendrà Barcelona aquest cap de setmana, són mostra d’això. Barcelona torna a ser, gràcies a l’esport, un gran expositor com ho va ser en els Jocs Olímpics del 1992. I, després del fiasco dels Jocs d’Hivern, la Ryder Cup podria tenir aquest mateix efecte a la resta de Catalunya, però la celebració perilla i és necessària la implicació de la Generalitat.