A contrallum Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

A veure el setembre

És un perill que les persones parlin, perquè de vegades s’entenen i amb l’entesa s’acaba la polarització, en la qual vivim tan a gust

2
Es llegeix en minuts
A veure el setembre

Hi ha hotels on les criatures estan prohibides i restaurants on no et deixen menjar sol. Són alguns dels assumptes que hem anat comptabilitzant aquest estiu. Construccions en aparença petites de la història. Fa poc, no sé si ho he explicat aquí, vaig sol·licitar al cambrer d’un bar que abaixés la música perquè no es podia parlar, i ell em va replicar molt seriós:

–És el concepte.

Notícies relacionades

No vaig entendre gaire bé si el concepte era l’existència mateixa de la música eixordadora o la seva utilitat per evitar que la gent conversés. És un perill que les persones parlin, perquè de vegades s’entenen i amb l’entesa s’acaba la polarització, en la qual vivim tan a gust. En tot cas, resulta inútil lluitar contra el concepte, perquè el concepte és la unitat bàsica del coneixement, pertany al moll de la qüestió, tant si es tracta de ser com de no ser. Així és com estan les coses, les agafes o les deixes. Si vols sopar en un restaurant on no et permeten entrar sol, emporta’t el nen expulsat de l’hotel exclusiu per a adults. O emporta’t el gos; potser amb el gos t’ofereixen una taula abans que amb un nen. Has d’anar posant remeis tota l’estona aquí o allà. Vivim en mode de supervivència.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Més comptabilitat: aquest any s’estan ofegant molts estiuejants a les piscines, al mar, onsevulga que es banyin, sense comptar els migrants que s’enfonsen al Mediterrani i que ja no ens dolen perquè els donem per amortitzats. Aquesta plaga coincideix, curiosament, amb la moda de l’apnea, un esport rar que consisteix a no respirar, principalment sota l’aigua. Costa entendre-ho, però és el concepte. El Papa, per la seva banda, va intentar restar importància a l’assumpte de la pederàstia a l’Església al·ludint a la violència familiar. Bergoglio en sap. Per cert, que, al tornar de Portugal, a l’avió, uns joves catòlics que venien d’escoltar la seva Santedat van cantar el ‘Cara al sol’ i van corejar el crit de guerra de Vox i del PP: «Que et voti Txapote». El recés espiritual, lluny d’humanitzar-los, havia accentuat en ells el seu pensament anticristià. Ve a ser el que es diu interioritzar el concepte. El concepte Txapote ha portat Feijóo a la ruïna política (econòmicament, en canvi, va molt bé amb els tres o quatre sous i la vivenda gratis total). El setembre, més que un mes, és un concepte i està a punt d’arribar. A veure què ens porta.