1
Es llegeix en minuts
Montjuïc, tan lluny, tan a prop

Zowy Voeten

El Barça es prepara per viure el seu trasllat temporal a Montjuïc i el drama està servit. Fa uns anys que els socis i aficionats tenen la moral baixa i s’entén que estiguin en mode ploraner. Tot se’ls fa una muntanya, mai més ben dit, i davant la nova situació hi ha mil preguntes. ¿Com hi pujaran? ¿Hi haurà aparcament? ¿Hi haurà entrepans de botifarra? Les respostes que han donat l’ajuntament i el club, a través de Jordi Portabella, no eren gaire motivadores, però sembla que ningú hagi pujat abans a Montjuïc en massa (fa 15 dies, el concert de The Weeknd va posar 55.000 persones a l’estadi olímpic i no-va-pas-sar-res).

Notícies relacionades

Avui es veurà un assaig general d’aquests dubtes de mobilitat, però també dels de tipus existencial. Avui el culer ‘tribunero’ no baixarà de la Cerdanya per veure un Gamper «allà a dalt». Hi haurà socis que parlaran de l’exili (com si això fos la postguerra) i altres que, com bons jubilats, preferiran anar a veure les obres del Camp Nou amb un transistor a l’orella. El més fidel i recargolat es preguntarà si ara l’hem d’anomenar l’estadi Lluís Companys Spotify, i el més pessimista es queixarà que els jugadors són molt lluny i es veu millor per la tele. Després, com sempre, tots els dubtes s’esvairan amb el tòpic: si la pilota entra. Quan De Jong, Oriol Romeu, Gündogan i Pedri comencin a combinar i servir pilotes perquè Lewandowski i el recuperat Ansu Fati facin gols, Montjuïc no semblarà tan lluny.

Començarà la lliga. Mentre els mandrosos es queden a casa, els més llestos s’ho prendran amb calma i pujaran a passar el dia a la muntanya. D’opcions no en falten: la Fundació Miró, el Poble Espanyol, el MNAC, les vistes des del castell, els nenúfars dels jardins de Verdaguer, els partits de criquet entre pakistanesos... ¿I volen saber un secret? Sempre es pot pujar en un dels busos turístics que fan la volta a la ciutat i passen per l’Anella Olímpica: segur que tindran prioritat, i no crec que Portabella els inclogués entre totes les maneres de pujar a Montjuïc, tan lluny i tan a prop.

Temes:

Montjuïc